Este 10-kor futás? + tömegnövelés?
Tudom, sokan kérdezik.. :D
Este 10-kor jó? Ti mikor szoktatok?
Heti 1-2, fél-háromnegyed órás futás(nem kocogás) belefér tömegnövelésbe, ha sokat eszek (rizs, meg ilyenek..)?
/(és tudom, nincs 1szerre fogyás hízás, de alakformálás az van,) szóval így tömegnövekedek, de a hasam lassan belapul, nem?/
igen, csak nem akartam elmesélni az életem, edzek súlyzóval, és eszek ahogy tudok, de szeretnék elkezdeni futni, azért a kérdés, hogy mire számítsak.
Most így újra elolvasva tényleg említhettem volna :)
kicsit átfogalmazva:
heti 1-2, fél-háromnegyed órás futás(nem kocogás) milyen hatással van ha tömegnövelő edzek közben?
Sokkal többet kell ennem?
Fogyás nélkül (vagy minimálissal) laposabb lehet így a hasam, vagy ez csak szín tiszta fogyós futással érhető el? (nem olyan nagy)
Mi az hogy alakformálás? Ezt lányok szokták írni, akik nincsenek tisztában a dolgokkal. Egy izom az tud növekedni vagy a zsírt tudod leadni, de formálódni nem tud, nem gyurma az izom. A tapadási helyek adottak, nem tudod leválasztani a csontról és máshová tapasztani és akkor más formája lesz.
Egyszerre nem megy le a zsírod és nem növelsz izmot. Ez naturálban nem megy. Az izomnövekedéshez kalória plusz kell, a zsírleadáshoz pedig kalória mínusz. Ha sokat futsz, akkor pont a növekedéshez szükséges kalóriát égeted el, ergo nem lesz növekedés, ha kalória mínuszban leszel, akkor fogsz is, de nem pont a hasadról, hanem ahogy írta is jól az első válaszoló, mindenkinél genetikailag eldöntött, hogy honnan ,milyen ütemben megy le a zsír.
Ha pedig nem futsz annyit, hogy kalória mínuszban legyél vagy kajával kompenzálod, akkor meg nem adszle zsírt semmit, mivel kalória pluszban maradsz? Érted? Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni. Tömegeléskor nem azért kell heti pár kardio edzés, mert közben majd a hasad az meg "belapul" ahogy te fogalmazol, hanem azért, hogy a szív- és érrendszer is karban legyen tartva. De tömegeléskor nem adsz le vele zsírt. Remélem így érthető? :)
értem köszi.
Szóval mindenképpen kalória-mínuszban kell lennem fogyáshoz.
Mit kéne tennem, csak egy kicsi van a hasamon, de nem szeretnék veszteni a súlyomból? (így is apró vagyok és 60kg :D)
Mindenképpen szeretnék kicsit fogyni(zsírból), de a 65kg a célom, normális kinézettel, nem mint egy sonka.
Csak futkossak (meg bringa) ~1 hónapig, és addig hagyjam a súlyzózást, vagy maradhat mondjuk heti 2?
És heti hány*hány perc futást ajánlotok?
Intervallumos futás jó? (sprint míg ki nem döglök, aztán kocogok amíg nem tudok sprintelni újra :D)
Bocs a sok kérdésért :-)
Úgy nem tudsz fogyni, hogy a súlyod meg marad. Mivel fogyás közben nemigen építesz izmot, tehát ami lemegy zsír, az mindenképpen súlyvesztést okoz. És kell a súlyzós edzés is, pont ezért, hogy ne veszíts izmot. Azaz: kell szálkásító diéta, súlyzós edzés + aerob edzés, ami 130-as pulzs alatt megy kb 40-50 percig. Intenzívebb kardio edzéssel izomvesztés lehet diéta alatt.
Egyébként ha nincs sok zsír rajtad, csak kb 4-5 kg, akkor mehet tömegelés, majd leadod a zsírt később, ha le már kellő izomtömeg. Ha viszont 8-10 kg feletti zsír van rajtad, akkor érdemes egy részét leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!