Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Este 10-kor futás? + tömegnöve...

Este 10-kor futás? + tömegnövelés?

Figyelt kérdés

Tudom, sokan kérdezik.. :D

Este 10-kor jó? Ti mikor szoktatok?

Heti 1-2, fél-háromnegyed órás futás(nem kocogás) belefér tömegnövelésbe, ha sokat eszek (rizs, meg ilyenek..)?

/(és tudom, nincs 1szerre fogyás hízás, de alakformálás az van,) szóval így tömegnövekedek, de a hasam lassan belapul, nem?/

2013. máj. 12. 01:17
 1/9 greeen ***** válasza:
na szóval.Semmi köze a futásnak ahhoz ezen a szinten, hogy növekedik e a tömeged.A Tömeged akkor fog növekedni ha keményen tolod magadba a kalóriát.Sok szénhidrátot.Sokszor egy nap.Ha lehet egészítsd ki tömegnövelő táplálékkiegészítővel. Ha a tömegedet, vagyis a testsúlyodat akarod növelni, akkor nem fog a hasad "belapúlni." Ezt felejtsd el. A tömegnévelést te izomtömegben gondoltad szeríntem,olyan formában, hogy a testzsírszázalékod csökken.Ebben az esetben nem feltétlen lesz több a testsúlyod.Esélyes, hogy több testzsírt égetsz el adott idő alatt, mint amennyi izomtömeget szedsz fel.Tehát akár fogyhatsz is. Ha tömeget szeretnél növelni úgy hogy a tested zsírszázaléka csökken, akkor elengedhetetlen a súlyzós edzés...
2013. máj. 12. 01:46
 2/9 A kérdező kommentje:

igen, csak nem akartam elmesélni az életem, edzek súlyzóval, és eszek ahogy tudok, de szeretnék elkezdeni futni, azért a kérdés, hogy mire számítsak.

Most így újra elolvasva tényleg említhettem volna :)

kicsit átfogalmazva:

heti 1-2, fél-háromnegyed órás futás(nem kocogás) milyen hatással van ha tömegnövelő edzek közben?

Sokkal többet kell ennem?

Fogyás nélkül (vagy minimálissal) laposabb lehet így a hasam, vagy ez csak szín tiszta fogyós futással érhető el? (nem olyan nagy)

2013. máj. 12. 02:03
 3/9 greeen ***** válasza:
Tehát feltételezve azt, hogy minőségi étrendet követsz,sok csirkemell,rizs,fehérje stb.Súlyzós edzésed is van ami megfelelő,akkor ez a futás nem számít sőt nagyon is jó aerob kiegészítés.Na most te azt szeretnéd, hogy menjen le a hasad.Ha csökken a testzsírszázalékod, akkor nem biztos hogy lemegy elsődlegesen a hasad.Lehet a combod lesz kicsit vékonyabb, a feneked laposabb vagy a hátad csökken, vagy a melled lesz kisebb.Az ember testzsírja , annak formája mennyisége felhalmozódási helye genetikailag különböző mindenkinél. Ha te híznál és amikor hízol mondjuk elsődlegesen a feneked növekszik meg, akkor először a feneked mérete fog csökkenni amikor elkezdesz fogyni.És amikor a tartalékok csökkennek, akkor kezdődnek meg a kényes helyeken a zsíroxidációs folyamatok.Tehát ott ahonnan nehezebb leadnod.Ha hasaznál , vagyis hasedzéseket csinálnál, akkor sem feltétlen a hasadon égne a zsír először.Lehet a combodon vagy a melleden.Mert lehet a szervezeted először oda nyúlna energiáért.Annak ellenére hogy a hasad zsírrétege alatt ilyenkor növekszik az izomtömeg.remélem ez érthető volt így...
2013. máj. 12. 02:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi az hogy alakformálás? Ezt lányok szokták írni, akik nincsenek tisztában a dolgokkal. Egy izom az tud növekedni vagy a zsírt tudod leadni, de formálódni nem tud, nem gyurma az izom. A tapadási helyek adottak, nem tudod leválasztani a csontról és máshová tapasztani és akkor más formája lesz.

Egyszerre nem megy le a zsírod és nem növelsz izmot. Ez naturálban nem megy. Az izomnövekedéshez kalória plusz kell, a zsírleadáshoz pedig kalória mínusz. Ha sokat futsz, akkor pont a növekedéshez szükséges kalóriát égeted el, ergo nem lesz növekedés, ha kalória mínuszban leszel, akkor fogsz is, de nem pont a hasadról, hanem ahogy írta is jól az első válaszoló, mindenkinél genetikailag eldöntött, hogy honnan ,milyen ütemben megy le a zsír.

Ha pedig nem futsz annyit, hogy kalória mínuszban legyél vagy kajával kompenzálod, akkor meg nem adszle zsírt semmit, mivel kalória pluszban maradsz? Érted? Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni. Tömegeléskor nem azért kell heti pár kardio edzés, mert közben majd a hasad az meg "belapul" ahogy te fogalmazol, hanem azért, hogy a szív- és érrendszer is karban legyen tartva. De tömegeléskor nem adsz le vele zsírt. Remélem így érthető? :)

2013. máj. 12. 06:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott hogy ha súlyzós edzést végzel a legjobb ha már 9kor lefekszel nemhogy még 10kor cardiozz. A korai lefekvés belövi a bioritmusod egy optimális szintre és ez megdobja a tesztoszterontermelést ami nagyban elősegíti az izomnövekedést.
2013. máj. 12. 09:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Nagyon bírom montez válaszait :D
2013. máj. 12. 09:17
 7/9 A kérdező kommentje:

értem köszi.

Szóval mindenképpen kalória-mínuszban kell lennem fogyáshoz.

Mit kéne tennem, csak egy kicsi van a hasamon, de nem szeretnék veszteni a súlyomból? (így is apró vagyok és 60kg :D)

Mindenképpen szeretnék kicsit fogyni(zsírból), de a 65kg a célom, normális kinézettel, nem mint egy sonka.

Csak futkossak (meg bringa) ~1 hónapig, és addig hagyjam a súlyzózást, vagy maradhat mondjuk heti 2?

És heti hány*hány perc futást ajánlotok?

Intervallumos futás jó? (sprint míg ki nem döglök, aztán kocogok amíg nem tudok sprintelni újra :D)

Bocs a sok kérdésért :-)

2013. máj. 12. 17:56
 8/9 greeen ***** válasza:
lehet felületes voltam kicsit de tisztázzunk már egy nagyon fontos kérdést is.Fiu vagy, vagy lány????
2013. máj. 12. 17:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgy nem tudsz fogyni, hogy a súlyod meg marad. Mivel fogyás közben nemigen építesz izmot, tehát ami lemegy zsír, az mindenképpen súlyvesztést okoz. És kell a súlyzós edzés is, pont ezért, hogy ne veszíts izmot. Azaz: kell szálkásító diéta, súlyzós edzés + aerob edzés, ami 130-as pulzs alatt megy kb 40-50 percig. Intenzívebb kardio edzéssel izomvesztés lehet diéta alatt.

Egyébként ha nincs sok zsír rajtad, csak kb 4-5 kg, akkor mehet tömegelés, majd leadod a zsírt később, ha le már kellő izomtömeg. Ha viszont 8-10 kg feletti zsír van rajtad, akkor érdemes egy részét leadni.

2013. máj. 12. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!