Testépítés! Ezt hogyan?
Tegnap láttam a neten egy börtönös ismeretterjesztőt, ami elgondolkoztatott.
http://www.youtube.com/watch?v=0wuvq4LCuf0
38. perctől érdemes megnézni. A történet annyi, a srác 2 éve szigorított körletben van, ahol nem mehet konditerembe. Csak a cellájában és az udvaron edzhet, saját testsúlyos gyakorlatokkal.
Mégis irigylésre méltóan néz ki. Nekem leesett az állam. És nem értem. Hogyan ért el ilyen eredményt?
Hiszen az elmélet szerint, ha nincs terhelés nincs megfelelő stimuláció az izomnövekedéshez. Ezt pedig csak súlyzós edzésekkel lehet elérni, mert a súlyok növelésével lehet a stimulációt fokozni. Saját testsúlyos gyakorlatoknál csak egy ideig lehet. És annak hamar vége van.
Nem értem. Most mi van?
Én becsületesen súlyzózgatok, de nem úgy nézek ki, mint a srác a videóból.
Nektek erről mi a véleményetek?
Saját testsúlyos edzéssel simán ellehet ezt érni, csinálni kell és kész. Aki azt mondja hogy nem lehet az nem próbálta elég keményen. Egyszerűbb lefeküdni egy padra, vagy beülni a lábtoló gépbe.
Azon meg különösképpen nevetni szoktam amikor arról olvasok body oldalakon hogy ezt a gyakorlatot ne csináld mert tönkre tesz :D Ez abban az esetben igaz is ha szarul csinálod vagy nem vagy elég hajlékony és akkor megy a nyávogás hogy nekem nem megy meg pl a guggolás rossz a térdnek, dehogy rossz :) Hogy éltük volna túl idáig ha még ilyenekre sem lennénk képesek? :D Egyszerűen nagyon sokan lemennek a terembe beülnek a gépekbe ahol a stabilizátorok alapból nem dolgoznak, a minden fix, és ott sem teljes mozgástartományban dolgoznak. Aztán egyszer megfog egy nagyobb kézisúlyzót valamit szarul csinál mert be van szokva a gépekhez, aztán csodálkozik. Nem mondom hogy minden ember ilyen a termekben, de nagyon sokat látni. Az csak a másik fele aki 5 kg-val megcsinál 6X30 ismétlés számot ahelyett hogy 5X5 megfogna 30-40kg-t, de hát kinek a pap kinek a paplan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!