Lehet komolyabb baja a lábamnak?
Tegnap meccsen(foci) valahogy olyan rosszul léptem, hogy a lábam külső részről kibicsaklott, és rá 1 órával bedagadt nem is akárhogy. Ráállni is nehezen tudok, de már a duzzanat lement, mert egész nap jegelem, forrófürdő. Mikor kibicsaklott olyan volt, mintha roppant is volna egyet, abban a pillanatban le is feküdtem annyira fájt.. Vasárnap újra meccsem van, szerdán edzés, meg pénteken is, és szeretnék játszani, még az edzés nem is annyira fontos, de a meccs mindenképp.
Ja, és ettől függetlenül, hogy nem fogok mozogni intenzívebben pár napig, még elkezdhetem a beta alanine szedését?
Ha bedagadt, és belilult(erről nem írtál) akkor biztos hogy van valamilyen szakadás, valószínűleg csak részleges. Az is lehet, hogy csak megrándult. Meg kellene nézetni egy orvossal! A meccseket pedig felejtsd el. Az ilyen sérüléseket, ha tényleg komolyabb, akkor pihentetni kell!! Ha nem pihenteted, még jobban rásérülhetsz, ami pedig ahhoz vezethet, hogy soha nem fog rendesen meggyógyulni, és a focit is elfelejtheted. Szóval jobb most kihagyni egy pár meccset, mint hogy utána egész életedben szenvedj vele. (lehet, hogy nem komoly a sérülés, ezért kéne megnézetni valaki hozzáértővel, mert így látatlanba nem tudunk segíteni) PIHENTESD!
Saját tapasztalatom (kézilabdázom):
Én is lesérültem már lassan 2 hónapja, a térdemmel. Nekem semmi nem látszott/látszik rajta, nem dagadt be nem is lilult be, de 2 hétig menni sem tudtam (mankóval)kinyújtani és behajlítani most is csak nagy kínokkal tudom, hátrafeszíteni egyáltalán nem, eljártam így is edzésekre, de csak erősíteni amennyit bírtam(ülve medicinezés, felülés) most már tudok lassan kocogni, de csak nagyon lassan kis lépésekkel. Nekem is ez alatt az idő alatt volt 2 meccsem, és most a hétvégén is lesz 1,sajnos egyiken sem játszhattam, pedig fontos lett volna mert meghatározó tagja vagyok a csapatnak de ez most nem számít.
De egy előző boka sérülésemből tanulva inkább kibírom:
1 másik a tiédhez hasonló jól gondold át, és tanulj az én hibámból!!
Tavaly márciusban, volt egy röpi meccsen pénteki napon, a következő hétvégén pedig kézilabda kupa. A röpi meccs előtti napon kézi edzésen kiment a bokám, elmentem a meccsre de ott nem tudtam játszani, egy héttel később ugye a kézi kupa volt. Ha jól emlékszem 5 meccsem volt, 2 pénteken, 3 szombaton. Ez egy fontos kupa volt úgy hogy játszottam. Lefagyasztottuk a bokám spray-el és befásliztam, a félidő körül kiment a bokám másodszor is. Szerencsére úgy voltak a meccsek, hogy egy reggel egy este, estére összeszedtem magam megint ugyanúgy lefagyasztottuk és fásli. A meccs végén ismét rosszul léptem. Mehettem a sürgősségire, ott mondták hogy nem játszhatok többet. Másnapra viszont szereztem bokarögzítőt azzal játszottam, és nem is volt semmi baj vele, tartotta a bokám. GONDOLTAM ÉN. Utána hetekig nem tudtam játszani. Azóta eltelt már egy év, de még mindig olyan lazák a szalagjaim, hogy nem tudok lábujjhegyen menni, mert kimegy a bokám. CSAK bokarögzítővel tudok játszani.
Azóta is sokszor elgondolkozom rajta, hogy megérte-e..
Szóval nézesd, meg és jól gondold át,hogy ér-e ez a meccs neked annyit. Tanulj az én hibámból!
Jobbulást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!