Sportolás után közvetlenül miért alacsony a pulzus?
Ez elég furcsa jelenség. Biztosan jól mértétek a pulzusát? egyáltalán a pulzusát mértétek vagy a szívdobogását a csuklójánál - csak azért kérdezem, mert én már jártam így:)
Viszont, ha tényleg felrázza a sport őt és a vérkeringését is, és valóban alacsonyabb a pulzusa ekkor, akkor szerintem el kellene menni ezt kivizsgáltatni. A háziorvos is talán megteszi, de ha nem, akkor kell kérni tőle beutalót a kardiológiára (akár egy rendelőintézetben is elvégzik, nem a kórházban), ott biztosan alaposan kivizsgálják.
Szia,
szerintem inkább a sport orvos tudja megmondani igazán, ez normális-e. Szerintem lehetséges, ha valaki rendszeres kardio sportot űz, megváltoznak ezek a megszokott paraméterek, ezért ijedelemre semmi ok.
Én egy ideig rendszeresen futottam, majd biciklizem már egy ideje. A maximum pulzusom elég magas a koromhoz képest. A sport hatására a "nyugalmi" érték is sokat csökkent. Erről azt mondják az edzettség egyik jellemzője.
Legutoljára egy délelőtt simán 50 körüli értéket mért nálam az üzemorvos. A vérnyomás adatai alapján az elég magas, tehát simán lehet elég vér-oxigén érték a vérében ehhez. 3-5 perc nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!