Guggolással kapcsolatban írok, hogy ez normális-e?
Szóval, eddig csak saját testsúllyal guggoltam, és most szeretném szépen lassan megerősíteni a térdeimet, mert fájnak egylábas guggolás közben. Ezért elkezdtem súlyokkal guggolni, nagyon kevéssel egyenlőre - 15 kg - és gyakorlat közben a mélyhátamat/gerincmerevítőmet (remélem értitek melyik izomra gondolok) érzem nagyon. A formám szabályos - tudtommal -, és guggolásnál ilyet még nem tapasztaltam, és érdekelne, hogy ez normális-e, vagy valamit igen rosszul csináltam.. Amúgy csak a 10. ismétlés körül kezd el "égetni" kicsit ott. Azt még hozzátenném, hogy eléggé gyenge ott az izmom, nagyon hamar elfárad, de dolgozok az ügyön!
https://www.youtube.com/watch?v=wbZac-6H9bs
Ilyen guggolást csinálok amúgy.
Szóval a hozzáértőktől kérdezném, hogy ez normális-e, vagy ha nem akkor hogy kéne csinálnom?
u.i.: Tudom hogy nagy súlyokkal jobban fejlődne az izomzatom, de nem szeretek súlyokkal dolgozni sajna, jó nekem így cingárnak, csak erősíteni szeretném magam..
igen.
ha ilyen egyenes felsőtesttel végzed,akkor normális,hogy bedurran az alsó hát is.
próbáld ki a falnál guggolást.
az legalább annyira megy alsó hátra,mint lábra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!