Miért mondják az emberek, hogy a speedfitness átverés, nem hasznos?
Nem biztos, hogy mindenki életét megkönnyítik. Aki az egészsége miatt edzeni akar, de beetetik és eljár egy ilyen drága kezelésre (vagy akkor már flabélos rezgőgépre, igazából mindegy, valami kamura) akkor
1. kevesebb pénze lesz
2. nem éri el azt a hatást, amiben bízik.
Most innentől már csak hit kérdése, hogy valaki tényleg elhiszi, hogy jó neki egy ilyen vagy olyan csoda edzés, hosszú idő múlva derülne csak ki, hogy esetleg mégsem annyira jó. Ez olyan mint táplálkozásnál a teljes őrlésű liszt és a joghurt. Elmondhatjuk, hogy a tej és a búza mérgező, és nem kellene enni, ha sok ember hisz benne hogy ezek nekik jók, akkor majd csak évtizedek múlva jön elő a betegségeik zöme. Utólag visszagondolni, hogy kinek volt igaza már keveset fog számítani..
Kedves TaplalkozasHarcmuves!
Látom, hogy téged lehetetlen dolog meggyőzni, erről le is mondtam. Viszont olyan dolgok terjesztése, hogy a speedfitness veszélyes, teljesen kiakaszt. Maximum akkor lehetne az, ha bárki bemehetne egy stúdióba, és felügyelet nélkül úgy tekergethetné a gombokat, ahogy akarja. De mivel mindenhol edző kezeli a gépet, ezért ez nem fordulhat elő. Nem úgy, mint egy konditeremben, ahol bármit csinálhatsz, senkit nem érdekel. Nem egy olyan esetről hallottam, amikor hozzá nem értő úgy kezdett el erősíteni, hogy sérülés lett a vége. Persze fogadhatsz személyi edző is, de ha őszinték akarunk lenni, az is ugyanolyan árban lesz, mint egy speedfitness edzés...
Milyen módon írtam, hogy veszélyes? Azt írtam, legalábbis szerintem arra akartam célozni, hogy újabb bőrt lehúznak a semmiről. Az ember otthon is erősíthet, edzővel is erősíthet, most új marketinggel ilyen gépen is erősíthet.
Minek? Aki edzeni akar, az már rég 1000 edzés közül választhat. Még mindig léteznek olyan több évezredes edzések, amelyek egészségvédelem terén lepipálnak minden mást. Akkor miről beszélünk? Ezeket kellene csinálni.
Azt, hogy a Speedfitness káros lenne vagy egészségtelen, egy az egyben biztos nem írtam. Csak fölösleges, és valahol minden fölösleges dolog elveszi az időt hasznosabb dolgok elől.
Egyébként ha a rendszer úgy működik, hogy súlyok helyett elektromos árammal képeznek ellenállást, akkor egy sima erősítő edzés, modern kivitelezésben. Ennek akkora híresztelést keríteni mint amekkora van, már lassan a fogyasztószerek szintjére süllyeszti ezt az edzést. Fekvőtámaszról és guggolásról sem regélnek csodákat, holott igen jó gyakorlatok még a csajos edzésekhez is. Egyébként nem akartam fitenss ellenesnek tűnni, még ha így is jött le..
Kicsit zavarja a csőröm, hogy vannak gyógytornászok akiknek be kell zárniuk az edzőtermüket, mert a sok lusta, beteg ember inkább megy máshová (gyógyszertártól kezdve..) de a valódi segítséget, a gyógyuláshoz, egészséghez vezető utat teljesen elkerülik. Nyilván ez nem vált ki belőlem pozitív érzéseket sem a gyógyszeripar, sem mondjuk egy speedfitness felé, de én is csak ember vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!