Milyen küzdősportot/harcművészetet kellene elkezdenem, ha a cél, hogy legyen esélyem az utcán, ha megtámadnak, illetve adjon jó fizikai kondíciót is?
Szia!
A krav maga nevű sportot ajánlom! Ezeken az edzéseken olyan önvédelmi fogásokat lehet megtanulni, amik az utcai támadás során alkalmazhatóak. Pl. Kőbányán van ilyenre lehetőség /ha nincs neked messze/. Az edző nagyon rendes, kihangsúlyozza, hogy csak akkor "vegyük fel a kesztyűt", ha nem tudunk elszaladni, vagy segítséget hívni, stb., mert ezek a fogások komoly sérülést okoznak/okozhatnak, így megadva az esélyt a menekülésre.
Kondíciót ez az edzés önmagában nem ad, mellette el kell menni futni/kondizni, de egyébként más küzdősportoknál is így van, rengeteget futnak, erősítenek még mellé.
Jó sportolást neked!
Köszönöm a válaszokat. Krav maga azért nem fog nekemösszejönni, mert 1, drágának találom 2, pont olyat keresnék, aminél a fizikai kondíció nem szorul háttérbe, mert csak úgy lusta vagyok lemenni futni, meg unalmas is :D
Amúgy 3 évig Wing Tsun-oztam, de ezzel is csak ennyi a bajom: nagyon drága, és nincsen hangsúly a kondíción. Viszont a technikák magas szintűek és szerettem is de nem engedhetem meg magamnak anyagilag.
Thai boxról, kick boxról, muay thai-ról mi a véleményetek?
Ju jitsu (japán), wudang kung-fu, tai chi, aikido, hapkido, kali, savate, szabadfogású birkózás, wing CHun kung-fu, eredeti karate. A teljesség igénye nélkül.
TthM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!