Box és a Kondi együtt?
Mit gondoltok erről a párosításról? kb. 2-3hónapja kondizok rendszeresen (betegség miatt kellet kihagynom, de már jól vagyok) Nemrégiben elkezdtem boxra járni, Hétfő,Szerda,Péntek napokon van az edzés, maga az edzésre 35perces normál tempós út vezet illetve a hazaút is. A "kondit" pedig itthon gondoltam, bár csigás gépem nincs, de fekvenyomópadom, 2db egykezes súllyal már van, és egy haspadom is. Ezekre támaszkodva iktatnék be Kedd-re és CSütörtökre egy-egy edzést (talán még szombat). Az volna a kérdésem, hogy ez után nem-e lenne túledzettséggel gond, illetve ami izmot felszedtem, nem-e veszítek belőle? (eddig kondiztam heti 3alkalommal)
A kérdést azért tettem fel, mert a boxolók szálkásak, a testépítők pedig hát tömegnöveléskor nagydarabok. Valami tipp? Vélemény? Válasz minőségétől jár a kéz! Köszönöm előre is a kielégítő választ.
Mehet együtt. Az, hogy te szálkás vagy nagyobb darab leszel nagymértékben étrendfüggő. Ha izomnövelés a cél, akkor tömegnövelő étrend kell és bele kell számolni a boksszal elégetett kalóriákat is. Tehát növelni kell a tápanyagbevitelt. Szálkás pedig nem leszel szálkásító diéta nélkül, hiába boxolsz mellette. Sok zsíros boxoló is van.
Tehát, ha szálkás akarsz lenni, akkor diéta is szükséges. De a lényeg:
Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
A bokszedzőnk szerint a boksz és a kondi teljes mértékben kizárják egymást. A versenyzőinknek be is van tiltva a súlyzózás, mivel lemerevednek tőle.
Ennek ellenére persze sokan kondiznak és/vagy saját testsúlyos edzést végeznek. Én fegyencezem, de még ezt is nehéz úgy beosztani, hogy edzésen utána ne álljon be a vállam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!