Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő futóknál mi számít jó...

Kezdő futóknál mi számít jó eredménynek?

Figyelt kérdés

1km hány perc alatt számít jónak abszolút kezdő 20éves lánynál, aki eddig semmit sem sportolt komolyabban?

Én úgy 45perc alatt futok7km-t. Az elfogadható? Három hónapja kezdtem, hetente kb. háromszor futok, de elég változó, van, hogy többet/kevesebbet.

2013. jan. 8. 22:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Elfogadható. Ez egy kényelmes 6:25ös tempó. Nem számít kifejezetten gyorsnak, de elfogadható. Ha kíváncsi vagy, hogy ez hogy viszonyul más futók teljesítményéhez, akkor érdmes megnézned népszerű utcai futóversenyek eredményét. Ezzel a tempóval, nők között a 2o11-es 12 km-es vivicitta futáson 86o. lettél volna 94o futóból.

Kitartást, és balesetmentes edzéseket.

2013. jan. 8. 23:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem 1km-en az 5:30 mondható edzettnek, 4 és 5 között pedig már nagyon jó. A kérdés, hogy mekkora távon futsz? Mert 1 km le lehet sprintelni, hogy belehalsz, de ha 10 km-t akarod, akkor ez a tempo ugyis gyors lesz. Törekedj rá, hogy minden kilometer 6 perc alatt legyen.
2013. jan. 13. 18:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Ja, most még 10km megyek és nem gyorsaság a cél-Nyugi tempoban, kényelmesen futok.-egyenlőre, csak állóképesség. Aztán a félmaratoni a nagy álom. De ezek távlati tervek. Szimplán szeretek futogatni és kíváncsi voltam nem nagyon vacak eredmény e az enyém 2hónap után. Azóta utána nézegettem már picit a dolgoknak. Néha türelmetlen vagyok asszem':)

Kösz a válaszokat:)

2013. jan. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!