Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért csak a gazdagok lehetnek...

Miért csak a gazdagok lehetnek élsportolók?

Figyelt kérdés
Szerintetek miért csak a gazdagok lehetnek élsportolók és olimpikonok, ebben a mai világban? EZ igazságtalan én mondjuk 10 éve sportolók de mégse lehetek élsportoltó mert nincs pénzem se nekem se a szüleimnek "egészséges" étkezésre különböző sportfelszerelésekre stb stb stb...
2012. dec. 29. 20:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan jó élet az, ne sajnáld, hogy nem kell feláldoznod az egészségedet.
2012. dec. 29. 20:13
 2/6 anonim ***** válasza:

A legtöbb élsportoló azért gazdag, mert élsportoló, nem fordítva.

Aki eleve gazdagon kezdett sportolni, csak annyi előnye van, hogy nem kell szponzorok, menedzserek után kajtatnia, ha van elég pénze, hogy megfizesse, ami neki kell.

2012. dec. 29. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Részben igaz,részben nem..Nem mindegyik sport tesz gazdaggá (nyilván más kérdés, hogy az ebbőlszármazó népszerűségedet hogyan használod ki, akár aktív pályafutásod alatt, akár azután). Az igazi fizetős sportokhoz (pl.tenisz) meg igenis kell lóvé, mert gyerekkorban el kell kezdeni a különedzéseket. Ahhoz, hogy egy 18 éves gyerek bekerüljön a magyar ranglista első 100 helyére, igenis egy közepes ház árába kerül manapság. És még korántsem biztos, hogy a töredékét visszakeresi vele.
2012. dec. 29. 20:30
 4/6 anonim válasza:
ez a felvetés csak bizonyos sportokra igaz.ahol sok mulik a felszerelésen,magánedzzőn stb.vannak sportágak amik nem igényelnek hatalmas beruházást és csak a tehetség,szorgalom,kitartás számít.
2012. dec. 29. 20:38
 5/6 *Glissade* ***** válasza:

Szerintem se akarj élsportoló szinten sportolni...

Mert rá megy az egészséged, rá megy az időd.

Iitt már nem arról szól a dolog, hogy élvezed-e vagy sem, akarod-e vagy sem... hanem csinálni kell!

Mert ha nem csinálod, olyan következményei lesznek amire a legkevésbé sem vágysz.

Meg kell felelned másoknak is (nem csak magadnak).

Folyamatos hajtás van, és rengeteg szabály amit be kell tartanod, a jó teljesítmény érdekében.

Ne akarj élsportoló lenni, ha minden vágyad az, hogy életed végiég űzhesd a sportodat, anélkül hogy lesérűlni, vagy az agyadra menne.

2012. dec. 29. 22:28
 6/6 anonim válasza:

Azért, mert a felszerelések drágák.

Élsportoló voltam évekig, 14 évig úsztam. Aztán akkora volt a hajtás, hogy legyengült az immunrendszerem és elkaptam egy súlyos vírusos betegséget. Több, mint 6 hónapig tartott a rehabilitáció, utána már soha nem tudtam visszaszerezni a formám és a motivációm is teljesen elveszett. Ma már a medence környékére sem megyek. Eddig fajult. Helyette inkább futok. Megérte -e? Megérte, mert egészségügyi problémák miatt kezdtem el úszni, csak aztán jöttek a versenyek, az egyre nagyobb nyomások, elvárások, hajtások, utazások. Hogy mi a következmény? Az, hogy 22 évesen most bulizok a javában, amikor az én korosztályom többsége már egy szinten kezd komolyodni. Nem ihattam alkoholt, kajára nem kellett annyira figyelnem, de az alvásokra igen. Évente volt 4 hét szabadságom, 2 hét szeptemberben és 2 hét januárban. Buliztam ugyan hétvégén, de keveset. Mindig arra gondolok, hogy jó volt, mert most szép, kifejlődött, arányos és izmos testem van, ami manapság ritka, így eltörpülnek azok a gondolatok, hogy mi lett volna, ha nem is úszok...

2013. jan. 2. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!