Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ti hogyan kezdtetek el gyúrni?...

Ti hogyan kezdtetek el gyúrni? Első terembe menés stb?

Figyelt kérdés
Én már kb 2 éve edzek, kisebb de leginkább nagyobb kihagyásokkal. Most is 2 hónapja nem voltam sajnos. Tanulás miatt. Most lenne alkamam januártól, csak elég antiszociális vagyok, meg nincs önbizalmam, és fosok elmenni magamba a terembe.. Mit csináljak ott? Hogy kérjek bérletet? Magamba hogy edzzek? De komolyan. Ez nekem teher, lehet nevetni, de én ezektől parázok.. :/ hiába 17 vagyok, akkor is. Nem az a baj, hogy kinevetnének vagy ilyesmi, csak ez az egyedül edzés bérlet kikérés, átöltözni szoktak-e, köszönni egymásnak stb.. Hogy megy ez? Bocsánat a kérdésért, de muszáj kiírnom. :/
2012. dec. 16. 22:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, azért félek mert ez nem olyan konditerem mint a faluban, ott csak bejárhatott bárki, meg mindig spanokkal voltam. Itt meg rendesen bérlet stb.
2012. dec. 16. 22:24
 2/9 JayC ***** válasza:

én is elég antiszoc vagyok alapjába, de a súlyzókkal nem kell beszélgetni.

lemész, általában egy szép csaj áll a pultba, de ha nem, akkor se f oss be, a csúnya csajok se harapnak.

elmondod mit szeretnél, gondolom havi bérlet, oda adod a diákod, aztán ennyi. kapsz egy kulcsot a szekrényhez, aztán irány az öltöző.

nagyobb termekbe nem mindig köszönnek egymásnak, kis terembe családiasabb a hangulat, így illik köszönni.

átöltözöl, aztán mehetsz edzeni. célszerű netről nézni egy edzéstervet, hogy ne össze-vissza mászkálj a terembe, meg nézed hogy melyik gép mire való. ha van terem edző, akkor kérd meg hogy magyarázza el a dolgokat, de mivel 2éve edzel, ezért nyilván tisztában vagy már a lényeggel.

figyelj arra, hogy használj törölközőt, indokolatlanul ne foglald túl sokáig a gépeket, azt nem szeretik.

kb ennyi szerintem.

2012. dec. 16. 22:26
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha két éve edzel, hiába voltak kiahgyások, az edzés lényegi részét szerintem tudod. Edzésterv, majd tolod, ahogy a csövön kifér. :-)

Bérletet hogy kérj?! Odamész a pulthoz, és szólsz, hogy egy havi bérletet szeretnél venni.

Nem értem azt a kérdést, hogy "Magamba hogy edzzek?"

Minden teremben van öltöző, érdemes vinni váltóruhát, ne a büdös, átizzadt ruhában kelljen hazacsoszognod. Köszönni pedig amikor belépsz a terembe, akkor is, illetve amikor belépsz a helységbe, ahol a súlyzók/gépek vannak, ott is köszönsz egy hangos "sziasztok"-ot vagy valamit, így nem Te vagy a tirpák bunkó. Ennyi a nagy dolog.... :-)

2012. dec. 16. 22:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem sokat ért az edzés az önbizalmat tekintetve. Hát bemész, és először inkább napijegyet kérsz, hogy megnézd meg ilyen. És igen, át szoktak öltözni, az öltözőben. Mint tesi órán, csak valszeg lesznek szekrények ahová berakhatod a cuccokat, meg lezárhatod. Aztán bemész a terembe, köszönsz és edzel.
2012. dec. 16. 22:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Bemész, köszönsz, mondod a recepciósnak, hogy: szeretnék venni bérletet. Kifizeted, bemész az öltözőbe. Ott is köszönsz az embereknek. Átöltözöl, kimész, bemelegítesz és edzésterv szerint elkezded az edzést. Ha valamit nem tudsz, akkor megérsz egy profibbat, hogy segítsen.

Nem nagy dolog, ha kell edzésterv, akkor a bodybuilder.hu-n találsz kezdő terveket (is).

2012. dec. 16. 22:28
 6/9 poiu ***** válasza:

Február óta járok. Én a másik véglet vagyok, elmúltam 60 (eleinte angolul is szóltak hozzám, mert ilyen öreg magyart ott még nem láttak :-). Nincs tapasztalatom, ahova én járok, mindenki normális, vannak nagyon erősek, nagyon véznák, férfiak, nők, elférünk. A társaság zöme kifejezetten kedves és udvarias, van néhány marha, de nem kell velük foglalkozni.

Bérlet: abból élnek, hogy te fizetsz. Ez egy szolgáltatás és te vagy a főnök.

2012. dec. 16. 22:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem nagyon vagyok az edzéstervek híve, fő a változatosság, szerintem azt szereti a testem. Annyi, hogy napra van beosztva, hogy mit mikor edzek. Vagyis nem napra, hanem sorba, mert lehet hogy elcsúszik 1x-2x. Köszi az eddigieket. Szerintem akkor előbb csak kipróbálom 1 napi jeggyel. :)
2012. dec. 16. 22:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Én még otthon kezdtem el mert volt egy gépünk, eléggé összetett szóval kb meglehet minden izmot edzeni vele, na azon csináltam csak akkor még otthon voltam és azt ettem amit csináltak nekem, és emiatt hagytam abba mert tudtam hogy sz*r kajával nem igen fogok eredményt csinálni.

Aztán felkerültem Pestre, magamról gondoskodtam így a kajámat is én csináltam ami persze már testépítő étrend lett:)

Kinéztem neten egy termet, aztán egyedül elmentem, mondtam bérletet szeretnék, adta azt lementem edzeni.Itt csak egy hónapot voltam, aztán átmentem egy másik olcsóbb és jobb helyre, ez kollégiumi szóval kicsit más a rendszer, de ami a köszönést illeti, az öltözőbe bemenet köszönsz, aztán amikor végeztél edzéssel és távozol akkor szintén.

Én amúgy elméletet eléggé vágtam mert amikor még otthon voltam és nem edzettem akkor bunny és a body.builder.hu tanácsaival műveltem magam, de az első hetekben inkább akkor mentem amikor nincs tömve a terem, mert azért nulla edzés múltal persze hogy nem megy minden frankón az elején, de nem kell besz*rni, senkit nem érdekel majd hogy edzel, mindneki a maga dolgával törődik.

Ja és véletlen se papucsba menj:D Öltözz fel rendesen ahogy egy edzéshez szokás, és használj törölközőt a gépekhez.

2012. dec. 16. 23:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Én is hallgattam Bunny audióblogját futás közben, tetszett, csak valamikor fikázta a 14 éves kis pö*söket, akik azthiszik nagyok lesznek, az nem tetszett de vissza gondolva már nem zavarna. :) Köszi a tanácsokat, most pont szereztem egy edzőpartnert. Remek!!:)
2012. dec. 16. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!