Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kyokushin karate jól kidolgo...

A kyokushin karate jól kidolgozza a rúgásokat?

Figyelt kérdés
2012. dec. 12. 20:23
 1/5 anonim ***** válasza:
24%

nem.

sőt,inkább suta rúgások vannak benne,de ettől még lehet hatékony és erős persze,csak végre lehet ezeket hajtani stabilabb helyzetből is.

a kyo-ban belelépnek az első lábas rúgásba,amit helyből kell rúgni belépés nélkül.

ha belépsz időt vesztesz feleslegesen.

a hátsólábas rúgásnál meg nem lépnek ki oldalra első lábbal,hanem helyből rúgják,így csökken az erő és rosszabb a stabilitás.

és rúgás közben nem hajolnak ki ütőtávból.

2012. dec. 12. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
*az oldalsó körívesről írtam kimaradt.
2012. dec. 12. 20:43
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem rossz. De mondjuk a Tae Kwon Do jobb rúgásokba...
2012. dec. 12. 23:02
 4/5 anonim válasza:

Én Kyokushinozok, előtte Shotokanra jártam és szerintem azóta sokkal jobbakat rúgok.

Elnézést, Offolni fogok!

Első: Azt én is megfigyeltem, hogy tényleg nem kell kilépni de pl. egy "körívesnél" jól jön, hogy nem kell annyit mozogni hanem csípőből hozod és viszed az ellenfél lábának másik oldalára.

Szerintem a rúgásokkal semmi baj, én inkább a védéseket tartom nem éppen megfelelőnek, élesben eddig szerencsére egyszer kellett megvédenem magamat és akkor nem mindig jöttek be a védések...Ha kyo-zol akkor szerintem inkább ezeket fejleszd, hogy készség szerűek legyenek!

2012. dec. 21. 22:44
 5/5 anonim válasza:
Igen, a legjobb karate!
2015. okt. 23. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!