4,5 km 25 perc alatt az jó?
Én szeptemberben 12perc alatt futottam 3000métert.
Szal mihez mérten.
Az 5:33-as ezreket jelent (idő/1000méter). A futók többnyire ebben mérnek, akik hosszút futnak, azok meg szinte csak ezt figyelik.
A maraton (~42km) magyar csúcsa ~2ó12p, a világcsúcs ~2ó3p. Előbbi ~3:15 ezreket jelent, utóbbi 3 perc alatti. Én félmaratont 5:24-ben futottam tavasszal. A legjobb 1000m-em 4 perc körül van.
Nyiván fontos, hogy hány éves vagy, terepen vagy pályán futsz, lány vagy fiú vagy, rövid vagy hosszú futást csinálsz, illetve mióta csinálod, milyen célból, és milyen távokat tűztél ki célul. :)
Szerintem egy haladó fogyókúrás-, hobbistafutó, amatőr versenyző, 7p és 4.5p között között szokott futni. Előbbi lájtos tempó, 8km/h, utóbbi kissé már izomerőltető, 13.3km/h.
Először is, amir írtam, azok férfi csúcsok :) 14 éves lányak ez teljesen jó, illetve nem akkor égeted a legtöbb zsírt, amikor kiköpöda tüdőd.
A hatákony zsírégetésről lehet vitatkozni, de szerintem a következő célravezető:
* 1km melegítés
* 6x 100m lendületes, 400 normál
* 1 km levezetés
egyébként a szervezeted először cukrot éget, utána zsírt. Folyamatos az átállás, de ez a határ nagyjából 30-60perc között van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!