A futópad mennyire roncsolja a térdet?
Azt mondják nem jó betonon futni. Nem nagyon van a közelben olyan hely ahol futhatnék és nincs beton.
A futópad inkább a betonnal vagy a földúttal (ami sztem szintén kemény, nemtom arra miért mondják, hogy jó), füves pályával egyenértékű?
Nekem rossz tapasztalatom van vele, amit már egy másik kérdésre is leírtam, de akkor a többieknek nem tetszett, de megint előadom, mert foglalkoztat a dolog.
Én futok terepen, futok betonon, mindenféle elképzelhető és elképzelhetetlen talajon, és néha futottam futópadon is. Soha sehol nem lett semmi bajom, csak a futópadon történt az, hogy minden alkalommal a futás után foltokban jött le a bőr a talpamról, és a körmöm is sérült, itt-ott berepedezett. A neten is olvastam valahol, hogy a futópad a legkeményebb, rosszabb a betonnál. A térdemnek nem ártott, de hát az alkatomnál fogva azt hiszem, annak semmi nem árt (47/F, 180 cm, 60 kg). Még hozzáteszem, hogy nálam a futás egy óránál kezdődik, a futópadon is voltam egyfolytában másfél órákat. Lehet, hogy ezt nem erre találták ki... Ja, még a földút. Én imádom, szerintem annál nincs jobb, de sajnos nem nagyon jutok hozzá.
nem szükségszerű, nekem sem jött le! A természet hangulata tényleg jobb, mint egy büdös teremé, bár engem a teremnem zavar, de el tudom képzelni miylen lehet kinn a természetben!
Egyébként nyugodtan futhatsz ahogyeddig, valószínűleg genetikailag jobbak az izületeid az átlagnál, bár nyilván károsabb ez az izületekre mint a futópad, de a futás élménye is nagyobb! Esetleg szedj valami izületerősítő készítményt, joint-x, animal-flex, cápaporcot, vagy hasonlót, a sérülések megelőzés céjából. További jó futást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!