Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen egy taekwondo vizsga?

Milyen egy taekwondo vizsga?

Figyelt kérdés

Mit kell csinálni egy taekwondo vizsgán?Kyokushin karatézom,de szeretnék mellette taekwondot tanulni,pontosabban rúgátechnikákat,amit kyoban nem tanítanak.Tornado kick stb..nagyábol megtudom csinálni őket,de még is csak jobb,ha egy hozzáértő ember segít benne.

Azon is gondolkoztam,hogy elkezdenék vizsgázni taekwondobol,azért kérdezem,hogy vizsgákon miket kell csinálni?Muszály járnom edzésekre,hogy letudjak vizsgázni?

Mert kyoban vannak mindenféle katák,itt is?

2012. szept. 19. 19:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen taekwondo.Ha az olimpiai(wtf) , akkor tudnod kell kb 10 alap rúgást, 1-2 kéz technikát és esetel a tanuló 1.tanulóformagyakrolatot. Fe szerintam a taekwodot, ne csak kiegészítőként csináld, mert sok kitartás kell hozzá, de nagyon profi tudást és technikákat kapsz(Pl.: suliban verekedés én kb 58 kg vok, egy rugással "kiütöttem" kb. 75 kg-os gyereket, mert a fejére rúgtam és ő erre pont nem számított). Én inkább a wtf taekwondot ajánlom, mert ˇbiztonságosabbˇ több a védőfelszerelés küzdelemben, míg ITF-ben ha nem vagy elég erős, könnyen eltörheted valamidet. Ha fiú vagy, akkor meg ITF nagyon kell figyelni mert csak kesztyű van a lábon és kézen, mást SEMMI nem véd :(

Remélem kedvet csináltam a taekwondohoz:D

2012. szept. 21. 13:26
 2/2 anonim válasza:

én itf-ezem előzőnek modanám h van még szuszpenzor és fogvédő is

amúgy egy vizsga a következő

először bázisgyakorlatok vannak és formai küzdelem

aztán forma (2 v 3 ember egyszerre csinálja)

utána asszem 60 fekvő és 4 perc lovaglóállás aztán egy csomó ütés a megadott állásban (mindig ua.)

2012. okt. 19. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!