Milyen önvédelmi sportot tudtok ajánlani egy 14 éves lánynak?
Én boxolni szeretnék. :D
Csak a szüleim nem engedik, és a barátaim, barátom se örülne neki. Azért, mert apukám szerint nincs értelme szétveretni magát valakinek azért hogy utolo legyen.
Én közbe táncolok is ahhoz pedig laza izmok kellenek, a boxhoz pedig kötött izmok. Ha nem táncolnék akkor biztos boxolnék. :D De táncba pedig már elég sokáig elhaladtam, szóval maradok ennél. :D
De én a boxot biztosan kiprobálnám:DD
Ha önfejlesztésre kéne (koncentráció, fegyelem, mozgáskoordináció, hajlékonyság, stb..), akkor kung fu-t vagy esetleg karatét ajánlanám.
Ha inkább valós és használható önvédelmi tudást szeretnél, lehetőleg minél gyorsabban, akkor erre szerintem a Krav Maga a legjobb. Ez kifejezetten a való életben felmerülő szituációkra készít fel, a hatékonyságot és egyszerűséget célozza meg, és mivel eredetileg az izraeli hadseregnek lett kifejlesztve, ahol nők is hadkötelesek, ezért nők számára is ugyan olyan jó.
A kérdés, hogy a közeletekben van-e oktatás. Az internet szerint Békéscsabán a Colosseum Gymben 2007-ben még volt, de persze nem tudom, te hol laksz, tehát ha érdekel, ennek neked kell utánanézni
Van egy barátom,aki ezt csinálja, szóval ha kérdésed van, akkor megkérdezhetem tőle.
A fent említett Judo se rossz valszeg önvédelemre, főleg betonon, de az inkább sport, tehát több idő lesz, amíg azzal olyan szintre érsz el, hogy azt valós életben is alkalmazni tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!