Kezdő futónál ez normális (mellkas és gerindfájás)? Mikor múlik el?
Ma kezdtem futni. 15 percet bírtam, kis gyaloglásokkal. Nem is a fáradtság volt a gond, hanem, hogy először a mellkasom kezdett fájni, aztán pedig ugyanott hátul a gerincem. Nagyon fájt, olyan volt mintha szét akarnának repedni a csigolyák vagy ilyesmi, de csak a felső részen. Aztán hányinger (éhgyomorra reggel), fejfájás, szédülés, de az már nem vészes.
Mikor múlik ez el, és hogy kezdjem a futást (tekintve, hogy ennél lightosabban nem tudom kezdeni)?
Szia!
Először is: a mellkasi és a gerincfájás az egyáltalán nem normális! Szerintem fordulj vele orvoshoz.
Másodszor: A hányinger, a fejfájás és a szédülés azért volt, mert (mint ahogy írtad te is) éhgyomorral futottál.
1. Éhgyomorra nem futunk.
2. A futást mindig bemelegítéssel kezdd, de nem nyújtással, azt hadd a futás után. Bemelegíteni gyors, erőteljes mozdulatokkal jó, mint például ezek itt:
http://www.youtube.com/watch?v=aanS74B4jpM
1,5 - 2 órával evés után menj futni és közvetlenül előtte ne igyál, mert ott fog rázkódni a víz a gyomrodban. Egy órával hamarább viszont igyál eleget, nehogy dehidrált légy.
futás után végezz nyújtógyakorlatokat, igyál vizet és félórán belül egyél zöldség- és fehérjedús kaját. A tojás főleg jó, állítólag helyreállítja a megterhelt izmokat.
3. Ha a fájdalom nem enyhül, azonnal hagyd abba a futást és menj el az orvoshoz. Háziorvos is megteszi, ő majd remélhetőleg elkalauzol a megfelelő helyre.
azért fáj,mert gyenge a gerincmerevítő és a has izomzatod.
ezért nem tudnak segíteni a gerincnek,és a futás okozta hosszirányú terhelés a gerincoszlopot terheli.
elmehetsz a neurológiára,de ugyanazt fogják mondani,amit én most-gerinctorna.
akkor fog elmúlni,ha az izomzatod fejlettebb lesz.
de utánanézhetsz a fegyencedzésnek is,abban az első pár lépés-has-alsóhát-ua mint a gerinctorna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!