Antibiotikum és fájdalomcsillapítók mellett leépülhet valamilyen szinten az izomzatom? Rendszeresen járok emellett edzeni!
Na ez érdekes. Annyira vagy egészséges, hogy edzeni járj, de eközben gyógyszereket szedsz?
Milyen betegséged van, amire gyógyszer kell, de edzeni járhatsz? Ha beteg vagy, pihenni kell, az edzés hátráltatja a gyógyulást, csak tovább terheled a tested.
Attól függ milyen típusú antibiotikumot szedsz. Elméletben igen, gyakorlatban nem vagyok benne biztos. Mivel az antibiotikumok, és a fájdalomcsillapítók nagy része a véredben olyan kémiai-biológiai reakciót válthat ki, amik pusztítják a sejtjeidet.
Fájdalomcsillapító mellett én nem járnék edzeni. Egyrészt emiatt, másrészt pedig, ha erős a fájdalomcsillapító, simán összeszedhetsz egy izomszakadást, vagy bármilyen olyan sérülést, ami abból következik, hogy nem tud reagálni a tested a fájdalomra, ami jelezné, hogy gáz van, és MOST hagyd abba. Tudom, milyen csábító, hogy kevésbé fáj valami, én is jártam már így, mikor kellett szednem 1-2 hétig, de megálltam, hogy folytassam a szedést.
Tehát, összegzésképpen, szerintem amíg tart az antibios/fájdalomcsillapítós kúra, addig hagyd az intenzív edzést. Lesz még időd bepótolni később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!