Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lovagolni engednéd a gyereket?

Lovagolni engednéd a gyereket?

Figyelt kérdés
Mindkét gyerekemnek ez a mániája évek óta. Nekem nem tetszik, veszélyesnek találom. Már vágtáznak is. Fel vannak szerelve mindig gerincvédővel, kobakkal,de akkor is veszélyes.

2012. júl. 23. 15:12
 1/9 anonim válasza:
100%

Hány évesek egyébként.

Én engedném. Nézd ezt legalább szeretik. Ja és ugyebár ez sport.

De ha azt nézzük minden sport rejt valami veszélyt.

Az én fiam 4 éves és focira jár. Ő akarta, mi úgy voltunk/vagyunk vele, amíg szereti csinálja. És ugye ott is esnek, megrúgják bőrfocival szóval.. az sem veszélytelen.

2012. júl. 23. 15:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden sportban van veszély, akármelyiket mondod. Az úszásban van a legkisebb, de az meg rohadt unalmas.

Keresztlányom is lovagol, élvezi. Ha leesnek majd visszaülnek és mennek tovább. Ha eltörik valamilyen, majd meggyógyul, visszaül és megy tovább. Ha egy esés miatt eltiltod, arra neveled, hogy adja föl az első kudarc után, amibe belekezdett.

2012. júl. 23. 15:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lányok és talán jobban féltem őket. Nekem az úszás, tenisz stb veszélytelenebb sportok tetszenek. Persze a lovaglás sem annyira komoly a lányoknál, de azért elég sűrűn mennek főleg így nyáron, meg már évek alatt annyit tanultak, hogy egyből terepre mennek,na én ettől vagyok rosszul. Lehet, túlaggódom, de azért hallottam már komoly lovasbalesetekről.
2012. júl. 23. 20:19
 4/9 A kérdező kommentje:
11 és 12 évesek.
2012. júl. 23. 20:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Hidd el, a lóról leesik és kicsit fáj, az még mindig jobb, mintha teniszkönyöke lesz vagy eltalálja egy 80al száguldó labda. A lovaglás szépsége az állattal kialakított viszony, az a nyugalom, amit a lovak árasztanak, ezt nem adja vissza semmi más.
2012. júl. 23. 23:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Ők is ezt mondják, például legutóbb az egyik, mikor leszállt a lóról: ez a világ legjobb érzése! Meg állatmániások is. lehet,ezért is van. Csak nekem ez távol állt mindig, én leragadtam az úszásnál.
2012. júl. 24. 08:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Az úszás baromi monoton, ez az egy baja van. Semmi másra nem figyelsz, csak a légzésedre és a mozdulataidra. A lovaglásban figyeled az állatot, érzed a rezdüléseit, közben terepen figyeled a tájat, maga a tény is megnyugtató, hogy egyáltalán ott vagy egy ló hátán. Rengeteget vagyok lovak közelében, megfelelő bánásmód mellett nagyon kezes, szelíd állatok és nem veszélyesebb, mint bármi más.
2012. júl. 24. 10:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, elhiszem, csak mégis féltem őket, de próbálok megbarátkozni. Azt is tudom, nem erőltethetem rájuk az én akaratomat, kisebb korukban úsztak, még versenyeket is nyertek, de úgy utálták, ment az ellenállás. Igen, mindenkinek más sport jön be.
2012. júl. 24. 10:37
 9/9 anonim válasza:
Jézusom, te véletlenül nem az anyám vagy? ...Hahaha, nem, nekem nincs tesóm és amikor ez a kérdés ki lett írva 13 éves voltam :) De anyukám is az úszásra meg a "veszélyesre" van rákattanva... Nekem az úszás unalmas. Ráadásul gondolj bele mekkora élmény a gyerekednek a lovaglás, hogy megtanul koncentrálni, együttműködni és különböző helyzeteket kezelni... Veszély? Ugyan! Úszáskor nyelhet klóros-pisis vizet, belefulladhat, tenisznél az arcába vágódhat a labda, rosszul mozgul a karja és már ki is ugrott a válla. Bár ezek szerintem hülye érvek, ugyanúgy mint hogy gerincvédővel és kobakkal is veszélyes a lovaglás... Leesik - megtanul felkelni. Pánikot kap a ló - megtanulja kordában tartani. Ezt ugyanezt elmondtam anyának, mentségére legyen hogy egyedül tart el és nem igazán futja heti 4000Ft erre. Bocsi hogy hosszú lett.
2013. júl. 21. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!