Miért kell teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztani, ha annak is ugyan akkora a ch tartalma, mint a hagyományosnak? Mi a különbség?
Figyelt kérdés
2012. júl. 22. 10:17
1/5 anonim válasza:
Azért, mert abban még vannak rostok, így nem szívódik fel olyan gyorsan, nem emeli meg hirtelen az inzulinszintet, így kisebb a zsírlerakódás esélye. Tehát kisebb glikémiás indexű teljes kiőrlésű kenyeret kell választani.
2/5 Diego105 válasza:
Ajj Montez, muszáj mindig megelőznöd!?:D
4/5 anonim válasza:
Vannak egyszerű és összetett szénhidrát fajták. Mindegyik kb. ugyan annyi kcal-val rendelkeznek. az utóbbiak azonban tartalmazhatnak (vitamin, ásványanyag, balasztanyagok). Így emésztésük hosszabb ideig tart, közben pedig a vércukor szintet stabilabban tartják. Érdemes tehát figyelni a GI és GL indexüket is.
5/5 anonim válasza:
A zsírlerakódás esélye függ többek között az izomzat és a máj glikogénraktárainak telítettségétől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!