Omerta típusú gumilövedékes puska milyen sérülést okozhat és mit tudtok róla?
Igen, a légfegyverek 7,5J alatt legálisak Magyarországon.
A 100J sok, de más a hatásmechanizmus. A légfegyver lövedéke áthatoló, a gumi meg pont arra van kitalálva, hogy szétterülve a felületen adja le az energiáját. Az idegvégződéseket ingerli (magyarul fáj, mint állat), de nagy bajt nem okoz elvileg. A szemet, fogat kiveri persze, fejre nem szabad lőni vele.
Az meg, hogy mennyire hatásos? Hát erre nincs nagyon adat, legalábbis én nem tudok róla. Simán el tudom képzelni, hogy bekapja a támadó és vonyítva elszalad. De azt is, hogy nem (mert télen 3 réteg pulóverben van és vastag kabátban, meg mondjuk be is van drogozva).
A gáz talán jobb, mert az kikapcsolja a látását, úgy meg nehéz támadni. Viszont abból zárt térben a védekező is kap. Gumissal meg találni is kell, ugye, nem csak lőni...
Tehát nem tudom. Csak remélem, hogy hatásos, mert persze nekem is ott figyel egy gumis az ágyam mellet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!