Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Könnyített testnevelés?

Könnyített testnevelés?

Figyelt kérdés

Könnyített tesihez milyen papírok szükségesek, iskolaorvos vagy háziorvos is ad, indok esetén, és persze vizsgálat után?.

És aki könnyített tesin van, milyen gyakorlatokat, mozgásokat nem csinálhat? Például futnia szabad, itt gondolok a 12 perces futásra?

2012. júl. 13. 22:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem terheléses asztmám van.

Könnyített testnevelésóráim voltak 1 évig.

A tüdőt terhelő gyakorlatoknál ha úgy éreztem, hogy nembírom leállhattam sétálni, pihenni.

A tesitanárral megbeszéltem előtte persze.

2012. júl. 14. 00:30
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha ilyen bajod van akkor az iskola orvosod is azt fogja javasolni hogy menj el kivizsgálásra, vagy elküldd a háziorvosodhoz vagy ő ad beutalót egy helyre. Nyilván ad felmentést addig ameddig a vizsgálat vagy a kezelés ideje folyik. De ha esetleg olyan bajod van akkor akár teljes felmentést is kaphatsz. De akkor viszont gyógytestnevelésre kell járnod. A teljes tesiórát sehogy nem fogod megúszni csak más módszer szerint fogod csinálni. Ha pedig semmi bajod nincs akkor edzened kéne, állóképességed akkor 0 ha tényleg nincs bajod, akkor majd az orvosok fogják tanácsolni hogy mit csinálj. Vizsgáltasd ki magad, itt a nyár időd mint a tenger.
2012. júl. 14. 11:00
 13/15 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem akarok lógni a tesiórákról, sőt imádom, csak a futásnál akadnak bajok.
2012. júl. 14. 19:58
 14/15 anonim ***** válasza:
A könnyített tesinek az a lényege ha valami egészségügyi bajod van de nem indokolja még a gyógytestnevelést, akkor a testnevelés órán az adott gyakorlatok alól felmentést kapsz és az osztályozásnál is azt kell figyelembe venni amit tényleg megbírsz csinálni fizikailag vagy nem. mert amit nem tudsz arra nyilván nem kell jegyet adni hanem másból kapnál jegyet rá.
2012. júl. 21. 14:09
 15/15 anonim válasza:
szia nálunk nem kell papír a könnyítetthez de az olyan h 10 kör helyett csak 8at fuss stb. menj el dokihoz hátha komoly a baj ha meg csak lusta vagy akkor lendülj ezen túl
2018. febr. 27. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!