Jelenthet valamilyen problémát, ha csak a passzív fázisban erőlködök?
Figyelt kérdés
Unokatesómmal úgy edzünk bicepszre, hogy amikor engedem le a súlyt, akkor végig ellennyom nekem (amíg ki nem egyenesítem a kezem), amikor meg felemelem, akkor még segít is felemelni... a passzív fázis jó sokáig tart, az aktív olyan rövid, amilyen csak lehet... tehát az a kérdésem, hogy az ilyen jellegű edzésnek lehet valamilyen nem kedvező hatása az izmok fejlődésére? Én edzés közben azt érzem, hogy így a legjobb nekem, érzem a bicepszem, csak gondoltam, mégis megkérdezem...
előre is köszönöm a válaszokat
2012. jún. 23. 21:42
1/7 A kérdező kommentje:
még azt elfelejtettem, hogy a légzés viszont a szokásos: passzív fázisban beszívom; aktívban meg bent tartom, majd kifújom... szóval itt is van egy pici ellentmondás, mivel amikor erőlködök, akkor szívom be a levegőt, és akkor fújom ki amikor felemeli nekem a súlyt
2012. jún. 23. 21:44
2/7 dirtboy válasza:
szerintem ennek nincs sok értelme és még gyenge is maradsz
3/7 A kérdező kommentje:
áá nem, a bicepszem faszán fejlődik, szóval azzal nincs gond... és gyenge se vagyok
2012. jún. 23. 21:56
4/7 dirtboy válasza:
akkor meg egyedül emeld a súlyt ne segítséggel.
olyan súlyt használj amivel egyedül is meg tudod csinálni olyan lassan amilyennel most kétszemélyel csinálod.
5/7 anonim válasza:
Nem csinálsz hülyeséget, ugyanis valójában az izomtömeg fejlődését leginkább a negatív (nem passzívnak, negatívnak hívják) szakasz stimulálja. De sokkal jobb lenne, ha az aktív szakaszban nem segítene, akkor profitálhatnál a legtöbbet a gyakorlatból.
6/7 A kérdező kommentje:
kösz a választ... tulajdonképpen a segítséget inkább az egyes szériák végén kapom, amikor már 10 dekát se tudnék felemelni...
2012. jún. 23. 22:47
7/7 anonim válasza:
Semmire sem jó, ha teljesen kimeríted az izmaidat, csak feleslegesen megnöveled a regenerációhoz szükséges időt, viszont az izomnövekedés nem lesz nagyobb. Tehát ennyire azért ne fáraszd le magad! Az erőltetett negatívokat inkább hagyd meg a profiknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!