183 magas és 83 kg vagyok. Már fél éve kondizom és szeretnék valamit szedni. /régebben is kondiztam 4 hónap,6 hónap/ Mit ajánlanátok? Én gondoltam: power protein+dextróz multivitamin: centrum
Először is ajánlok egy jó tömegnövelő étrendet, ha eddig nem volt. Legyen napi 2-2.5 gramm fehérje, és 5-6 gramm szénhidrát/testúlykilogramm.
Utána jöhetnek a kiegészítők. Jó a Power, ha nincs rá nagyon pénz, edzés mellé mehet hozzá a dextróz, bár a powernél vannak jobb fehérjék.
A Centrum multivitamin egy vicc, semmit nem ér. Legyen minimum egy Mega Daily One, vagy egy Multi Pro Pak.
Van egy kis hasam ezért gondoltam,hogy lemenjen hasazok+vacsira keveset eszem reggeli ebéd rendesen,koplalni azért nem akarok :-)
Testsúlyom szerintem jó csak át kell csoportosítani :-)
köszi a választ!
Akkor azt felejtsd is el szépen ügyesen.
Zsír nem alakult még át izommá amióta világ a világ, így van rá egy kevés esély hogy most se fog.
Ha felesleg van, akkor diéta+aerob/kardio mozgás.
Ha fölösleged van, akkor azt le kell dolgozni. Zsír nem fog izommá alakulni, ilyen nem létezik.
Ez esetben diétás étrend kell, kevesebb szénhidráttal, és több fehérjével.
Kell heti 3, 30-40 perces aerob edzés, mehet mellé súlyzós edzés is.
A diéta nem feltétlenül azt jelenti, hogy koplalni kell, csupán kell egy jól belőtt diétás étrend.
Dextrózt semmi esetre!
A közvetlen edzés utáni össz-szénhidrátbevitel legyen az a kevés, ami a power proteinben van. Fogyassz 20 g glutamint, megkezdendő tölteni a glikogénraktárakat. Fél adag "power-nek" 10 g BCAA
és 10 g glutaminnak több értelme van. A nap többi részén legyen a fehérjebevitel némileg emelt, a vacsoránál korlátozd a szénhidrátot 30 gramm alá. Ez alig több egy zsemle szénhidráttartalmánál. BCAA, glutamin menjen, ha van rá keret.
Multi helyett egyenlőre megteszi a szimpla C-vitamin/és E.
Napi egy mindegyikből költséghatékony.
Dextróz, maltodextrin, édesség, cukorkák, energiaitalok, kerüld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!