Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jó dolog úgy edzeni, hogy max...

Jó dolog úgy edzeni, hogy max súllyal mindenbe ~3x12?

Figyelt kérdés

Barátnőmnről van szó, akivel edzünk egy ideje, de kicsit szétszóródtunk, majd mostanában úgy döntöttem, hogy kamatoztatom a némi megszerzett tudásom, és ránézek, mit hogy csinál.

Hát így. Mindenből, amennyivel bírja, 3-4x 10-12 amennyi épp fel van írva, oszt csá. Mondjuk arra már sikerült rábeszélnem, hogy ugyan fárassza már ki az izmot úgy, hogy meg se bírja még egyszer mozdítani a súlyt, mert eddig még ez sem volt. De azt mondta, elfáradt, szal neki megfelelt.

Aztán itt van az ismétlésszám, gondoltam, ha tudja ennyivel, akkor tudja többel is egy picit, de sokszor az eggyel nagyobb súlyokat látványosan kevesebbszer bírja csak (12 helyett pl. 6), akár még 1 kiló különbséggel is! Eleve nem értem, hogy ez hogy van, de mondtam neki, csináljon pár gyakorlatot (fél)piramisban, azaz súly növel, ismétlésszám csökkent. Több helyen olvastam ezt, ezért is mertem. De erre aszondja, hogy ez mire jó, merthogy nem a max megerőltetéstől fárad ki az izom? Mi értelme annak, hogy kevesebb súllyal csinálja? Mondom az ízület, de ez nem hatotta meg, úgy döntött, hogy ez badarság. Valóban igaza van? Valahogy érzem, hogy nem, de gondolom tudjátok, milyen egy nővel vitázni (: Nem tudom rendesen elmagyarázni a mivant. Remélem ti tudtok valami okosat mondani.

2012. máj. 16. 21:03
 1/9 dirtboy ***** válasza:

egy kész edzéstervet szedjél le neki oszt jóvan.

/Aztán itt van az ismétlésszám, gondoltam, ha tudja ennyivel, akkor tudja többel is egy picit, de sokszor az eggyel nagyobb súlyokat látványosan kevesebbszer bírja csak (12 helyett pl. 6), akár még 1 kiló különbséggel is!/

itt valószínű ő adja fel hamarabb és bírna többet is.

nálam ilyen jelenség homlokra engedésnél van mert 50 kilóval 6-7 ismétlés megy de 52vel meg más csak 2 ha igen jó vagyok akkor talán 3 de az már nagyon nehezen.

kajája okés a csajszinak?

2012. máj. 16. 21:09
 2/9 A kérdező kommentje:

Kerestünk, de nem nagyon van női edzésterv (amiatt kell női, hogy pl. mellre ne legyen annyi, mert nem testépítőnek készül, ha meg egy férfiból kivesszük a mellrészt, összeomlik az egyensúly). Elkezdte csinálni ezt: [link] , de kitudjahol elhanyagolta, és már rég máshol jár, valami félig összeeszkábáltat csinál most, hogy azért mindenre legyen dolgozva. :\

"itt valószínű ő adja fel hamarabb és bírna többet is. "

Én is erre tippelek, de válltig állítja, hogy nem. És próbálja, de nem megy egy idő után szabályosan sem, nem tudja végigcsinálni a mozdulatot. Lehet tényleg csak mentális a gát, de nem érezhetem helyette...

A kaja meg... :D A körülményekhez képest igyekszünk. Nem veti fel még a pénz, de a napi összmennyiségekre figyel, de még nem tökéletes. Na meg kicsit kényes is, ő nem akar minden nap ugyanazt enni, mert megundorodik a csirkétől :D Mondom, ez egy ilyen sport, valamit valamiért... de akkor legalább kevésbé szar kajákkal egészítse ki. Arra már remélem sikerült rávennem, hogy egymás után két nap is egyen rizst, bár arra még nemnagyon, hogy hússal egye az inzulin miatt, amire neki még pluszba is oda kell figyelnie... :\ Kicsit önfejű a szentem...

2012. máj. 16. 21:25
 3/9 dirtboy ***** válasza:

jó lesz neki a férfi edzésterv nem kell külön női.

egy nő nem tud túl izmos lenni kox nélkül ahhoz főleg nem ha csak hobbista.

nyugodtan edze a mellét.

tápkieg megy edzés után?

vitamin van?

2012. máj. 16. 21:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem azért mert túl izmos lenne, hanem nem akarjuk eldeformálni a mellét :D Attól a "csíktól" ott mellközött irtózik nőn, azt mondja, soha nem akar olyat, fujj. Ehhez meg szerintem még bőven nem kell hormon.

Tápkieg van, persze, hiperinzulinémiás, így cukrok és tsai kilőve az étrendből, glikogéntöltésre glutamin megy. Vitamin is van természetesen. Viszonylag gyakori válaszadó vagyok itt, tudom mi az alapdörgés, csak ugye nincs kint a nevem :D és az edzéstechniaki részéhez annyira nem értek, azért kérek segítséget, amit köszönök.

2012. máj. 16. 21:39
 5/9 dirtboy ***** válasza:

hú az nem lehet olcsó mulatság,glutaminnal tölteni edzés után.

nem tudom milyen gyakorlatokat csinál meg kb.semmit szóval az a legbiztosabb ha egy össze állított edzéstervet alkalmaz.

2012. máj. 16. 21:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát nem :D De csak kevés kell (elvileg 8 g glutamin 60 g szénhidrátnak felel meg), és hát egészség mindenek felett.

Most nincs nálam az edzésterve, holnap vagy holnapután leírhatom, ha gondolod, vetni rá egy pillantást, jó-e vagy rossz-e és mi.

2012. máj. 16. 21:54
 7/9 dirtboy ***** válasza:
oks
2012. máj. 16. 22:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2012. máj. 16. 22:06
 9/9 dirtboy ***** válasza:
ja még annyi hogy jöjjön inkább privátba nehogy véletlenül mikor vissza nézem a kérdéseket kihagyjam a tiédet,privátba biztos hogy észre veszem.
2012. máj. 16. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!