Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot vagy tornát...

Milyen sportot vagy tornát ajánlanátok otthonra?

Figyelt kérdés
Szeretnék tornázni itthon, konditeremre és úszásra sajnos nincs pénzem. Van itthon stepperem, szeretem is, de nem akarom kikészíteni a térdemet (kb. 2x nyomom egy héten). Régebben évekig Callaneticseztem, de azt már eléggé unom (a nyújtások voltak a kedvenceim :D). Ötlet? :)

2012. máj. 16. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:

A sztepper nem készíti ki a térded, csak pusztán teljesen értelmetlen.

A sport nem arról szól, hogy izgi legyen. A sport alapvetően dögunalmas dolog, mert mindig ugyanazt csinálod. Miért is hagytad abba a Callanetics-et?

2012. máj. 16. 18:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

De miért értelmetlen a stepper? (30-40 percet szoktam csinálni.)

A Callaneticset azért hagytam abba (kb.13-16 éves koromig), mert elkezdtem úszni és az elég is volt nekem (na, az úszás például nem unalmas ;)), aztán meg amikor leálltam az úszással (suli vége), nem igazán csábított a Callanetics. Ott például a lábemelgetős gyakorlatok alatt az elalvás kerülgetett, mert a Callanetics eleve nem egy hú de intenzív mozgás :)

Apropó, van itthon ugrókötelem, az mennyire jó mozgásforma?

2012. máj. 17. 00:01
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

A sztepper azért értelmetlen, mert az izmokra kisebb terhelést hárít, mint ha szimplán sétálnál, a kalóriafelhasználásodat lényegében nullához közelítő értékkel dobja meg, és egyszerűen semmi olyan bónuszt nem ad, amiért megérné csinálni. Komolyan, a legszégyenteljesebben, legmélységesebben értelmetlen dolog, amit az edzés szó csúfolásaként valaha is kitaláltak.

Az ugrálókötél nem rossz, ha jól használod. Alapvetően én azt sem ajánlom, mert vannak sokkal, de sokkal hatékonyabb edzésmódok nála, amikkel ugyanannyi idő és energia befektetésével sokkal többet érsz el rövidebb idő alatt. Persze ha nagyon jó megközelítéssel használod, az ugrálókötél is egészen jó tud lenni, de minek vesződnél vele, ha van sokkal jobb?

Látom, kihívásra vágysz. Rendben, vegyél egy 8 kilós kettlebellt! Szállítással együtt kijön 8 ezerből, és ez egyszeri kiadás, csak egyszer kell megvenned. E mellé vedd meg - vagy töltsd le, ez a te dolgod - Pavel Tsatsouline Kezdd el a Kettlebellt! című könyvét, aztán állj neki az edzésnek a leírtak alapján. Ezzel a leghatékonyabb teljesítményfokozó és alakformáló módszerrel kezdesz foglalkozni, amivel valaha is találkoztál illetve találkozni fogsz. Hajrá!

2012. máj. 17. 17:09
 4/5 A kérdező kommentje:

Hmm, ez érdekesnek tűnik :)

Köszönöm a részletes választ! :)

2012. máj. 18. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Szívesen! Remélem gyakorlatba is átülteted!
2012. máj. 18. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!