Kellene e szednem ilyen esetben? (többi lent)
8 éve sportolok.heti 5-6 alkalommal max 1 órát edzek.
Javarészt kitöréseket, guggolásokat, kar- váll erősítést végzek.
Újabban 1 kilós súlyokkal nyomom végig..
Nem fáj túlzottam még semmim, csak nagyon enyhén folyamatosan mintha érezném térdeim és csípőmben..Vállaim pedig ropognak fájdalom nélkül..
Úgy érzem ördögi körbe kerültem..:S
Ha edzek, tönkreteszem már ilyen fiatalon magam, ha nem az meg megint nem jó, mint tudjuk, főleg, h igy megszoktam a mozgást/ hatását ..:)
Szóval, kellene e szednem mintegy prevencióként is akár v.mi tápl. kiegészítőt, vagy vitaminokat, porcerőt, joint X -et, vagy v.mi bioteches dolgot?
Ha igen, meddig kell, ha elkezdem, folyamatosan v csak 1 kúrát?...
28/L
Szia!
Először is,talán a heti 5-6 alkalom sok,már egészségesnek sem mondható.Probáld ki inkább,hogy heti 3-4 edzés kicsit intenzívebben,a hatás ugyan az marad.
Kérdésedre válaszolva,igen,mindenképp szedj valamit,rengeteg megoldás van,pl. ahogy irtad is porcerő(forte),kellenek vitaminok,kálcium és vas.Pontosan nem lehet így megmondani mi lenne a legjobb számodra,hiszen súlyod-magasságod rejtély,de ha edzőterembe jársz,akkor bármelyik személyiedző segíteni fog,de ha otthon edzel akkor csak simán menj be egy Boitech vagy Scitec üzletbe és ott is nagyon szívesen segítenek majd neked(abban is,hogy mit kell szedned és abban is,hogy meddig).
Jobb minél előbb elintézned a dolgot,mert bár lehet,hogy most még nem fáj semmid a tüneteid egyértelműen a porcok elhasználódását jelzik.
Vitamin az mindig kell, folyamatosan, mega daily one, vitabolic, stb.
Ízületvédő kúraszerűen menjen, joint x az jó vagy arthroxon.
Évente egyszer mehet egy kb két hónapos kúra. Az elég nagyjából.
Multivitamin kiegészítés az alap, még egy mozgást nem végző embernek is.
A vízfogyasztást is tedd rendbe, legyen meg naponta a testsúly/20 literben. (pl 50kg vagy akkor 50/2=2,5l víz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!