Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Csirke sonkát csak csirkemellb...

Csirke sonkát csak csirkemellből készítenek?

Figyelt kérdés
Ahol szoktam venni hentesnél csak annyi van írva, hogy csirke sonka és fel is van szeletelve így nem tudom a csomagolásról leolvasni.

2012. márc. 22. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát abban nem vagyok biztos hogy csak csirkemellből, de valószínüleg az is van benne.. Szerintem vegyes szóval van benne szárny hús is stb.
2012. márc. 22. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Faterom az egyik felvágottakat készítő gyárban dolgozik vezető beszerzőként. Csak csirke termékekkel foglalkoznak, azon belül is csak felvágottak, virslik ilyesmik.

Régen én is azt hittem, h mivel a csirke felvágott drága, akkor biztos minőségi is...aha, hogyne.

Hidd el, egyik felvágott sem lát sok csirkemellet. Csirkét is csak alig. Mondjuk azért több húst tartalmaz mint egy parizer.

Tele vannak nyomva mindenféle tartósítókkal, páclével, és temérdek szójával. Annyira elenyésző a csirke benne, h nem is tudom miért csirkesonka a neve.

Sajnos a mai világban jó technológiával bármilyen ízt, formát elő lehet állítani. Most ezzel nem azt akarom mondani h minden felvágott mű, de nagyon sok adalékot és olyan anyagot belenyomnak, amiről nem is akarnál jó esetben tudni.

A virslinél ugyanez a szisztéma. Műbeleset alapból nem szabad venni, mert azokba szinte nem is kerül hús, csak vmi pép. A drága, 1500 Ft-os juhbeles virslik azok amik jók. Sajnos ezek sem tartalmaznak 50%nál több húst:/

2012. márc. 22. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
a csirkesonka köszönőviszonyban sincs a csirkemellel. megmaradt húsnyesedék, bőr, és húspép keveréke.
2012. márc. 22. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
hát amit neten olvasok pedig azt hittem mert elég magas fehérje tartalma van.
2012. márc. 22. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:

a vágóhídon a filézést gépek csinálják. a húspép, nyesedék akkor keletkezik, amikor a csontokon maradt húscafatokat magasnyomású vízsugárral "lehámozzák" a csontokról, majd ezt leszűrik, és a maradék masszából kipréselik a vizet. Elméletileg a szárazanyaga a húspépnek ugyanaz, mint a húsnak, a préselés mennyiségétől függ a víztartalma. általában úgy állítják be, hogy 20% körül legyen a proteintartalma.


A sonkát úgy csinálják, hogy ebbe a húspépbe szórják a nyesedéket, ami nagyobb húsdarabok (de nem eladhatóak piacon, tálcán) ettől lesz a sonka olyan "márványos".

2012. márc. 23. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

ezzel nincs is problema, de vajon mennyi kaloriaval lehet szamolni ilyenkor / 100 g?


95-140? nem mindegy.

Es zsir vajh mennyi lehet benne?

Protein remeljuk 15% felett van...

2013. máj. 29. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!