Olyan kérdésem van, hogy ha kajakozok akkor érdemes e valami fúvós hangszeren játszanom, hogy "nagyobb tüdőm" legyen?
Mert egyik haverom, is kajakozik és trombitázik is nem tudom mióta (pár éve). Épp úsztunk és egy levegővel valami 60 métert úszott. Én csak olyan 35 métert tudtam pedig gyorsabban is tudok úszni. Szóval ha fúvós hangszeren játszok az még segíthet a kajakozásban is, tahát hogy tovább bírjam ?
Vagy ha ez kicsit fura gondolatmenet, azért biztos értitek mire gondoltam légyszi írjátok meg a véleményeteket.
A semminél jobb.
De ahhoz, hogy jobban kajakozz kevés. A kajakhoz állóképesség kell, amit csak kemény munkával tudsz megszerezni. Erős szív, jó keringés. Magas pulzusszámon kell komoly izomunkát végezni.
A 08-09 21:50-es kommentelő vagyok
Nem tudom, hogy hogyan értetted a "nagyobb tüdőm legyen"-t de ha úgy ahogy levan írva (tehát, hogy szószerint nagyobb) az nem megvalósítható. A fúvóshangszereken való játszás (de inkább csak a rézfúvós hangszereken) a tüdőd befogadó képességét növeli, de nem egetverő mértékben, azonban a hatékonyságát és az oxingén felvételi készséget nagyban növeli. Ezért is jó a harsona mivel fejleszti a tüdőd és a rekeszizmot valamint a hasizmot kell használni a levegő "kipréseléséhez", ezért erőstíti a hasad és kockásodik is valamilyen szinten (de láthatóan) plusz mivel kajakozol mégjobban megedződik a hasizmod. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!