Valaki irjon egy heti edzes tervet?
Ezt a ,,beszélgetést,, olvasva énis elgondolkodtam.
,,Hát meglepődtem pár dolgon. Pl. fehér rizs magasabb gi-vel rendelkezik mint a finom lisztből készült pékáruk? Ez meg,hogy? Úgy tudtam a fehér rizs is jó diétás szénhidrát ami nem hízlal és sokkal jobb mint a fehér kenyér. Ezek szerint nem így van. Ez nekem furcsa,mert testépítők is eszik diétánál meg a krumplit is és alacsony testzsírt tudnak vele eléri míg fehér kenyérrel nem tudnák. Akkor,hogy is van ez?
Gábor - 21. 02. 2010 - 12:15
13) Igen, egy hatalmas téveszme, hogy a fehér rizs nem hizlal és büntetlenül lehet enni. A testépítők azért eszik, mert rendkívül sok szénhidrát van benne, ami azonnal felszívódik (tehát rossz a glikémáiás indexe, mert igen hirtelen emeli meg a vércukrot) és a megemelt vércukor szinttel sok az energia a szervezetükben, nagy teljesítményt tudnak leadni.
A rizst fogyókúrázóknak egyáltalán nem ajánlanám, semmilyen mennyiségben.
Van még sok hasonló téveszme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!