Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan érhetem el valami házi...

Hogyan érhetem el valami házi praktikával vagy egyébbel hogy ne izzadjon a hónaljam?

Figyelt kérdés

nem vagyok izzadós..a hónaljam kivételével...még a leghidegebb időbe is izzad,és sokszor nagyon ciki...izzadásgátlók csak a szagot űzik el másra nem jók

mit tudtok ajánlani?

házi praktika..stb?!

2012. febr. 15. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha hajlamos vagy az izzadásra, változtass az étkezéseden, hatásos lehet. Persze nem kell szigorúan diétáznod, de le kell mondanod néhány dologról. Kerüld a csípős, fűszeres ételeket és máris kevesebbet verejtékezel majd. Az erős fűszerek, mint a bors vagy a csili, kapszaicint tartalmaznak, ami nemcsak a csípős ízt okozza, hanem a verejtékmirigyeket is működésre ösztönzi. Az erős aromák ráadásul belülről is fűtenek.

A jéghideg italokkal is csínján kell bánnod, ha könnyen leizzadsz. A szervezetednek ugyanis először fel kell melegítenie a hűvös üdítőt, mielőtt feldolgozza. És persze ez izzadással jár... Ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden nap minél több folyadékot fogyassz, például szobahőmérsékletű vizet vagy gyógyteát. Hiszen az izzadással a szervezet vizet veszít, amit pótolni kell.

Ezen kívül jobb, ha lemondasz az alkoholról, a kávéról és a dohányzásról is, ezek ugyanis szintén fokozzák a verejték kiválasztását.

Rendszeres edzés

A test sokkal többet profitál a rendszeres testmozgásból, mint gondolnád. Ha eltűnik a súlyfelesleged, kevésbé izzadsz majd. A fogyás ugyanis automatikusan csökkenti a nedves kellemetlenséget. Ha sportolsz, könnyebben dolgozod fel a stresszt, nem verejtékezel annyira. De ez még nem minden, ha hetente többször mozogsz, megerősödsz, edzettebb leszel, kevésbé fáradsz ki és ezzel is csökkentheted az izzasztó helyzeteket. A tested ugyanis megszokja, hogy csak akkor verejtékezzen, ha muszáj. És egyre ritkábban érez majd a szervezeted erre kényszert.

2012. febr. 15. 12:21
 2/3 A kérdező kommentje:

16 éves vagyok.8 éve táncolok :))

magas vagyok és 46 kg..felesleg nincs is rajtam..:/ mivel a táncot versenyszerűen űzöm(Akrobatikus Rock&Roll) ez miatt nem cigizem és semmi hasonló,az alkoholtól szó szerint hányingerem van.Nem eszem erőset mert nem bírom :/

de azért köszönöm szépen.^^

2012. febr. 15. 12:43
 3/3 anonim ***** válasza:
izzadás teljesen természetes dolog mivel a szervezet így hűti magát, szóval sztem nem gáz
2012. febr. 15. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!