Hogyan érhetem el valami házi praktikával vagy egyébbel hogy ne izzadjon a hónaljam?
nem vagyok izzadós..a hónaljam kivételével...még a leghidegebb időbe is izzad,és sokszor nagyon ciki...izzadásgátlók csak a szagot űzik el másra nem jók
mit tudtok ajánlani?
házi praktika..stb?!
Ha hajlamos vagy az izzadásra, változtass az étkezéseden, hatásos lehet. Persze nem kell szigorúan diétáznod, de le kell mondanod néhány dologról. Kerüld a csípős, fűszeres ételeket és máris kevesebbet verejtékezel majd. Az erős fűszerek, mint a bors vagy a csili, kapszaicint tartalmaznak, ami nemcsak a csípős ízt okozza, hanem a verejtékmirigyeket is működésre ösztönzi. Az erős aromák ráadásul belülről is fűtenek.
A jéghideg italokkal is csínján kell bánnod, ha könnyen leizzadsz. A szervezetednek ugyanis először fel kell melegítenie a hűvös üdítőt, mielőtt feldolgozza. És persze ez izzadással jár... Ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden nap minél több folyadékot fogyassz, például szobahőmérsékletű vizet vagy gyógyteát. Hiszen az izzadással a szervezet vizet veszít, amit pótolni kell.
Ezen kívül jobb, ha lemondasz az alkoholról, a kávéról és a dohányzásról is, ezek ugyanis szintén fokozzák a verejték kiválasztását.
Rendszeres edzés
A test sokkal többet profitál a rendszeres testmozgásból, mint gondolnád. Ha eltűnik a súlyfelesleged, kevésbé izzadsz majd. A fogyás ugyanis automatikusan csökkenti a nedves kellemetlenséget. Ha sportolsz, könnyebben dolgozod fel a stresszt, nem verejtékezel annyira. De ez még nem minden, ha hetente többször mozogsz, megerősödsz, edzettebb leszel, kevésbé fáradsz ki és ezzel is csökkentheted az izzasztó helyzeteket. A tested ugyanis megszokja, hogy csak akkor verejtékezzen, ha muszáj. És egyre ritkábban érez majd a szervezeted erre kényszert.
16 éves vagyok.8 éve táncolok :))
magas vagyok és 46 kg..felesleg nincs is rajtam..:/ mivel a táncot versenyszerűen űzöm(Akrobatikus Rock&Roll) ez miatt nem cigizem és semmi hasonló,az alkoholtól szó szerint hányingerem van.Nem eszem erőset mert nem bírom :/
de azért köszönöm szépen.^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!