Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez mennyire valós szerintetek?

Ez mennyire valós szerintetek?

Figyelt kérdés

A konditeremben volt egy olyan gép, ami hasonlít a bringához, csak a lábam elől van én meg hátul ülök. Olyan, mint a fekve bringa vagy nem is tudom mihez hasonlítani. Biztos ismeritek.

Amikor használom írja az időt és van egy olyan rész, hogy kcal.

Ott is természetesen számol, de nem tudom hogy mennyire lehet pontos. Tudom, hogy elvileg be kéne állítani a testsúlyt, nemet magasságot és mérnie kellene a pulzust is, hogy valami reális adatot adjon.

(egyébként nem tudom, hol lehet ezt beállítani rajta.)

Amúgy ezt mérte:

Én a 4-es fokozaton tekertem (de ez még az eleje a számoknak nagyon), szerintem nem túl erős. Nem is 1000-rel tekertem, de azért kicsit melegem lett és jól esett.

10 perc tekerésre írt ki 60 kcal-t.

Szerintetek ez reális lehet egy 170 cm 65 kg-os nő esetében?

2012. febr. 11. 16:07
 1/5 Krisz85 ***** válasza:
Hmm érdekes, igencsak félre is tudnak mérni ezek a gépek, és be kell állítani a paramétereket. Nekem az itthon szobabringám (30 ezer Ft Auchan ban) csutka pontosan ugyanazt méri mint a polar 100 ezer ft os pulzusmérő csúcsórám. jó mi? viszont a kcal számításnál 1 óra tekerésnél a polar órának hiszek (452 kcal), míg a bringám 890 kcal-t ír, remélem így már meg is válaszoltam a kérdésedet. :-) hozzáteszem hogy az órám még a tengerszint feletti magasságot is alapul veszi a kcal nál, és ez is csak közelítő, hát még a bringás, nagoyn sokmindentől függ ez. kiindulási alapnak egy mellkaspántos polar órát ajánlok. De közelítőleg azért nagyjából reális, kb 300 kcalt lehet elégetni alacsony intenzitáson bringán, pláne ha edzetlen az illető.
2012. febr. 11. 16:31
 2/5 A kérdező kommentje:
De én nem a szabadban tekertem, hanem csak a kondiban. Szóval ez akkor kevesebb, mint 300, nem?
2012. febr. 11. 16:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Edzettséggel kapcsolatban én annyira vagyok "edzett", hogy naponta futok 1 órát 6-8 mérföld/órával.
2012. febr. 11. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:

értelmetlen a kérdés.

legközelebb megkéred a mindjárt elalvó pultosbigét,hogy mutassa meg hogyan kell beállítani a kijelzőt és tudni fogod.

súly,nem,magasság,életkor,pulzus.

ezekből kb 80%pontossággal kiírja,hogy mennyit égettél el.

2012. febr. 11. 17:11
 5/5 Krisz85 ***** válasza:
én a 300 kcalt benti bringára értettem,
2012. febr. 11. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!