Futás közben fellépő fájdalmak. Okai, kezelés?
Futás közben, főleg ha hideg van, kevés futástól is hamar megfájdul a torkom, annyira, hogy utána már a mellkasom is fáj és elviselhetetlen, nagyon idegesít.. és futás közben emiatt kell megállnom, és nem azért mert elfáradok, igazából még alig fáradtam el futás miatt, mindig a torokfájás miatt szoktam megállni.
Ha sokat futok akkor a hasamnál is érzek olyan erős nyilaló fájdalmat, az is eléggé idegesít...
Mitől lehetnek ezek, és mit tehetnék ezek elkerülése érdekében? Szeretnék sokat futni, hogy jó erőnlétben legyek, de ez a két dolog nagyon megnehezíti mindezt.
19/F 177 cm, 72 kg. Egyáltalán nem dohányzom és sohasem dohányoztam.
köss egy kendőt a szád elé hogy ne közvetlenül lélegezd be a levegőt.
az oldal fájdalmad helytelen légzés miatt lehet.
Orron be szajon ki! Ez alap. Nyilvan lassabb tempot kell tartani de telen nem kell gyors edzeseket csinalni. Ezzel kikuszobolod a torok es mellkas fajdalmat. Lassabb futas mellett jobban oda tudsz figyelni a lelegzetvetelre, ami segit a szuro oldalfajdalom elmulasztasaban.
Ezek nem Dohanyzas miatt vannak! :-) Majd a rutin segit elmulasztani.
Először is állj rá egy normális iramra, kényelmes cipőbe, sokat számít, ha hiszed ha nem! Ha hidegbe futsz, akkor harisnyát, és futónadrágot vegyél fel, nem akadályoz a mozgásba, és nem fázol, vegyél fel dzsekit, vagy fasza pulóvert/melegítőt, sapka vagy kapucni, és ha tudsz tegyél sálat a szád/orrod elé, és mindenképp az orrodon vedd a levegőt.
Tudom hogy egy nagyobb távon nagy a kísértés, hogy lihegj stb, de ne tedd, addig ne növeld a távot, amíg nem tudsz csak orron lélegezni. Nem hinném hogy szerenél tüdőgyulladást, vagy még 1-2 rosszab betegséget összeszedni, olcsóbb a futógatya lassan mint egy kib@szott gyógyszer.. Szóval hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!