Judo? Főként küzdősportolokat kérdezem?
ki szeretném próbálni a sportágat és ha tetszik járnék is csak lenne pár kérdésem?
a modern judoban már csak földrevitelek vannak? nincsenek folytások meg szorítások?
valamint hogy szerintem kéne 1 hónap hogy eldöntsem hogy tetszik e meg hogy milyen az edzés minősége
de az a probléma hogy ez nem olyan pl mint a box hogy az első hónapra nem kell venni semmit mivel nem kell az alapokhoz cuccot venni
de judoba olyan ruha nélkül semmire nem mennék és nem is olcsó egy olyan
szerintetek hogy oldjam meg?(kölcsön kérni nem tudok ruhát)
engem nem zavar hogy nincs ütés és rugás mivel sportként akarom üzni nem önvédelem miatt
és még annyi a kérdésem hogy bonyolult sport? sok fogás van benne? valamint hogy ha jól menne mennyi idő alatt lehet verseny szintet elérni(technikailag mert álóképesség megvan)
Bőven jó a melegítő, nem várja el senki hogy több tízezerét vegyél sport ruhát, azt ráérsz tényleg akkor ha úgy döntesz hogy csinálod.
Bonyolultság... szerintem ez teljesen relatív. Van akinek az van akinek könnyű, menj le próbáld ki, ennyire egyszerű.
Ahova én járok ott vannak versenyek, és oda olyanok is mentek akik ebben az évben kezdték.
Amúgy tényleg a dobásokon van a hangsúly, de tanulunk földharcban levitelt meg fojtások is vannak.
Amúgy szerintem eleinte normálisan kell megtanulni esni/tompítani és utána már mehet a többi.
Nekem bejött, úgyhogy próbáld csak ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!