Ez így jó hasedzés?
5000 felülés naponta... nemám :D
nem az érdekel,hogy diéta meg minden,csak hogy ezzel így tudom erősíteni a hasam?
-felülés/hasprés 20
-Lábemeleés 20
2x10(jobbról balról) oldal fekvéssel
-Harangozás 20
És ez 3x
Kedves dilisnyuszi !
Most már én is észre vettem, hogy kissé félre értelmeztem a kérdést , de mi értelme van a has erősítésének , ha nincs eredmény ? esetleg küzdősporthoz? ha igen , edzésen biztos edzik a hast is ( ha szükség van rá) , arról nem is beszélve hogy általában heti 3x van edzés , tehát van egyáltalán értelme a dolognak?
Abszolút jó, a következő miatt.
A hasizom 4 fontosabb izomból tevődik össze (egyenes hasizom, oldalsó ferde hasizom, belső ferde hasizom és haránt hasizom), melyeknek a testépítésben 3 fontosabb funkciója van (a gerinc hajlítása, döntése és forgatása).
Néhány iránymutatás:
- az egyenes hasizom fehér izom rost többségű, magyarán erőteljesen húzódik össze és hamar kifárad. Más néven fázisos izom. Lényegileg semmiben nem különbözik a mellizomtól (pectoralis major). Mivel mellre sem eddzel napi szinten, mert nem fog fejlődni, úgy szintén igaz ez a has edzésére is.
- a ferde hasizmokat magasabb ismétlésszámban szándékosan alul edzik. Ennek az az oka, hogy ha rendesen fejlesztenéd, vastag derekat kölcsönözne. EZ az egyik olyan izom tehát a testépítésben, amit esztétikai szempontok miatt direkt magasabb, súly nélküli ismétlésekkel edzenek (szerintem amúgy helytelenül, ugyanis rettentő fontos és nagy izomról van szó).
- minden hasizom összehúzódás a teljes hasizmot összehúzza (tehát mind a felülés, mind a lábemelés). Nem tudod tehát elkülöníteni az egyenes hasizom részeit egymástól. A lényeg azon van, hogy melyik része kapja a fő terhelést, azaz a fókuszt. A hasprés kb. a felső részt húzza össze (első 2 kocka), a felülés összetettebb, ezért az oldalsó (ún. széles hasizmokat is), és még jópár csípőizmot. Viszont sérülésveszélyesebb.
A lábemelés az alsóbb régiót célozza meg, viszont könnyű elszarni, mert nem a lábat kell emelni tulajdonképpen, hanem a csípőt. Ezért ezt helyesebb lenne csípőemelésnek hívni (gyertyaállás).
Még órákat tudnék beszélni a témáról, ha van kérdésed, irj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!