Ha napi 50 fekvőt lenyomok reggel és este akkor 1 hónap múlva látszik valami eredmény?
"értem, azért kérdeztem, mert egy haverom napi 100 fekvőt lenyom 1 éve és brutális mellizmai vannak..."
Akkor még gyúr is szerintem, mert a fekvőtámasz csak karizmot csinal. A balettmesterem allitasa szerint napi 500 fektotamaszt csinal, es ettol van karizma, mellizma nincs. Nem bodybuilder-fazon, kicsit sem. :)
mell is dolgozik.
és kis ellenállású edzés, még jó kajálással is csak évek alatt látszik meg hogy valaki 100-200 fekvőtámaszt csinál. az 500 már sok.. valahol jó, meg feltételez egy erőnlétet-állóképességet, de nem hülyeségből vált át az ember egy idő után 1-kezes fekvőtámaszta ahelyett, hogy 100 számra csinálná a hagyományosat.
A tancmuvesznek eronlet miatt kell, nem kinezet miatt.
Korabban birkozo volt, es ezt a fekvotamasz-szokasat megorizte, ennyi.
Tudom, hogy régi ez a kérdés, de azért én is hozzászólnék mert előttem annyi baromságot hordtak össze, hogy már nem bírom tovább.. Nem az a lényeg, hogy hány fekvőt csinálsz. Ha eleget csináltál azt érezni fogod. Javaslom a fegyenc edzést, ha gépek nélkül akarsz edzeni. Baromság, hogy a fekvőtámasz karra megy.. elárulnám, hogy mellre sokkal inkább, mint a karodra. Jó ideje csinálom már a fegyencet, már az egykezes fekvőnél tartok, ami egyébként sokkal jobb mint a sima, vagy szűk fekvő. Ha eljutsz idáig még többet, még hatékonyabban fogsz fejlődni, mert az egykezes fekvőnél a törzs szinte minden izma dolgozik ( elárulnám ha fekvőzöl majdnem az egész felsőtested, és igen.. a lábad is bár az nem annyira, de fejlődik ). Ha már itt tartunk és esetleg nekiállnál a fegyencnek akkor ne csak a fekvős részét csináld. Ha mindet csinálod ( vagyis egy ideig csak az alapgyakorlatokat - guggolás, lábemelés, fekvő, húzóckodás - később jöhet a többi ) még hatékonyabban fejlődsz.
Visszakanyarodva picit az eredeti kérdéshez.. A válasz nem. Nem fog látaszni, mivel a tested egy idő után hozzászokik ehhez a mozgás formához, ezért találtak ki több variációt is a fekvőtámaszra ( pl szűk fekvő, 1kezes, vagy ha felteszed a lábad mondjuk az ágyra ).
És akkor motivációként egy idézet..
"Megkérdezték tőlem, hogy hány felülést tudok megcsinálni? Azt válaszoltam: nem tudom. Én csak akkor kezdem el számolni, amikor már fáj. Onnantól van értelme!" - Muhammad Ali
peace és jó edzést mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!