Utcai önvédelem, stílusok, esetek?
kb 6-7 éve bunyóztam utoljára utcán.
azóta volt többször is tettlegességig fajuló konfliktusom,olyankor az ellenfél 1-2 ütés-rúgás után feladta,hogy oké-oké,vagy hívom a rendőrséget stb,uh ezeket nem is venném bunyónak.
amit ezekből leszűrtem az annyi,hogy a használt stílus szinte teljesen mindegy a határozott fellépés és a helyzet irányításának kézbevétele/átvétele számít.
stílusnak meg választható akármi,amiben edzésen rendszeresen van sparring.
egyetértek az eddig elhangzottakkal. komoly szinten amúgy a harcművészetek már akcióhős-szintű erőt adnak, de szerencsére elég ritka, hogy egy nagyobb embercsoportot, bandát ki kéne végezni "önvédelemből".
egyébként a wudang kungfu fegyveres és pusztakezes része mindenképpen nyerő, bár tudom hogy nem illik legjobb stílust megjelölni. ezért nem is teszem, csak megjegyzem hogy fegyveres harcra sem árt készülni.
"Nem a stílus tesz nagyjá TÉGED,hanem TE teszed nagyjá a stílust."
Nekem utóljára idén nyáron volt utcai bunyóm,de ez volt az első is.Megütöttek a déli pályaudvaron,2 hippi volt a tettes,furi h még részegek/beszívottak sem voltak,teljesen józanul csinálták.Erre annyira mérges lettem hirtelen,h az egyiket rögtön gyomorszájba,a másikat pedig még azzal a lendülettel,a másik lábammal fejbe rúgtam.Mind a 2 rögtön kifeküdt,folytattam vna még,de addigra jöttek a biztonságiak.Én Muay Thai-zok,csakhogy azért a stílust is írjam.
de bakter hol élünk? mi van ezekkel a kis csimbókokkal? pogózó hippik? basszus.. komolyan rossz korba születtem..
és betámadják a Muay Thai Démonistenét, írjatok még ilyeneket!
én nem írtam, egy részt mert a régi múltam titkos, a nem túl régiben pedig tavasszal a Moszkva téren talált be valaki, nem is figyeltem, így állon tudott vágni, aztán kiröhögtem. de ekkor már beizzította a hiperhajtóműveit..
Rengeteg ilyen van mondjuk belém mikor belém kötnek mindíg vannak 5 en szóval sokat nem tudok tenni elballagok szépen érdekes mikor 1 edül vagy ketten vannak nem mernek beszólni különös emberek vannak . Haveromnál is mentek 3 an ők voltak ketten beszólogatott a 3 kölyök két havernak bunyóra került volna a sor elfutottak másnap 10 en odamertek menni haverokhoz . Az volt a mázlijuk hogy leléptek és 3 adnap összehaverkodtak egy afgán cig ány gyerekre az meg oda ment mondta 3 gyerekközűl a főp öcsnek , hogy rendezze le az én haverommal természetesen nem merte afgán gyerek kikapta a kést melléhez rakta és valamit mondott neki ,hogy a spanjaimnak bene merjen szólni. Csak gondoltam beszélek,egy kicsit a rasszizmus ellen ,hogy nem tudhatod kifog megvédeni az élet során pedig a spanjaim magyarok voltak aki beszólt nekik az is magyar jöttek 10 en bandába mind magyar és akkor egy cigány gyerek védibe az embert .
Nagyon érdekes egyébként , hogy a bandába mennyire felbátorodnak a legkisebb pö csök .
óó igen. de én végtelenül egyetértek azzal, hogy oda kell szorítani a kést a torkához, aztán ha ez nem elég.. akkor csak gyorsan kell elhagyni a helyszínt, mielőtt a CSI megtalál. afgánok, szerbek tudnak látszólag brutálisak lenni, közben nekik az semmi, csak ott háború volt, az itteniek meg már elpuhultak :D
de ha ezzel tisztában van az ember, akkor nyugodt szívvel lehet brutális, amúgy tök jó amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!