Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen fehérjeport ajánlanátok...

Milyen fehérjeport ajánlanátok egy 17 éves gyereknek?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy nem értek a testépítéshez, hiszen ez nem olyan egyszerű, hogy lejárok gyúrni és majd izmos leszek. Az elmúlt nyáron végig keményen edzettem, de a 178 cm-es magasságomhoz az 55 kg-os súlyom nem gyarapodott. Szeretnék fehérjeport szedni, hogy ne legyen pénzkidobás a konditerembe járás. Az volna a kérdésem, hogy milyen márkájú/típusú fehérjeport ajánlotok nekem? Úgy gondolom, az sem gond, ha leállok az adagolással, azután kicsit leeresztenék, hiszen akkor is megmarad rajtam a plusz kiló. Ha nem izom, akkor is. A fenn maradó plusz kikókat talán már könnyebb lesz átdolgozni...
2011. szept. 10. 23:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Fogyassz természetes fehérjét: húst, tojásfehérjét, túrót, gombát, lencsét...

Ha egy nyár alatt semmit sem gyarapodtál, vagy az étkezésed rossz, vagy az edzésed, vagy mindkettő. Kérd szakember segítségét mind az edzés, mind az étkezés területén.

2011. szept. 10. 23:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm válaszod! Már kértem szakember tanácsát és az volt a válasza, hogy ha kilókat akarok felszedni, akkor bizony kellenek a fehérje porok. De nem vagyok otthon a témában, és ezért kérdeztem meg itt, hogy milyen port vegyek. Mert nem értek hozzá, és lehet, hogy valami olyat vennék amitől károsodna a szervezetem.
2011. szept. 10. 23:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Ennyit még tudok, hogy edzés után azért kell a por, mert gyorsan felszívódó fehérje kell, és amiket voltál kedves leírni, azok nem ilyenek úgy tudom. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy lehet, hogy hülyeséget írok!
2011. szept. 10. 23:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát én se vagyok szakember, de szerintem edzés után elsősorban szénhidrát kell. Hozzáértőtől hallottam, hogy egyáltalán nincs szükség táplálékkiegészítőkre, viszont kényelmesebb a használata. Különösen azoknak hasznos, akik hiányosan táplálkoznak (vegetáriánusok). Hobbi sportolóknak nem nélkülözhetetlen.
2011. szept. 10. 23:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha úgy vesszük, én hiányosan táplálkozom. Ezt úgy értsd, hogy 2-ig iskolában vagyok, és szendvicseket viszek magammal, 2 után érkezem haza, itthon ebédelek, aztán estig akkor eszem amikor éhes leszek.
2011. szept. 10. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen.. írtál 1-2fatális dolgot...

Lényegében sokkal fontosabb a kaja mint a táplálék kiegészítő. Ha a kaja nincs rendben akkor a táp kieg is csak pénzkidobás. Oké de. szendvicseken élsz, de du. nem akarok esznek a testépítők amikor éhesek hanem sokszor legalább 3 óránként.

Kérdésedre válaszolva pedig : Edzés után kell fehérje és ch is. Mindkettő ahogy mondtad gyorsan felszívódó kell hogy legyen. Ár/minőség szempontjából jelenleg a kombinált tejsavó a legmegfelelőbb ( izolátum és koncentrátum ). Ezek vannak : [link] ( neked kb. 30g fehérje kell edzés után )

És ezt keverd el kb 40-50g dextrózzal.

2011. szept. 11. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:

a táplálkozás a legfontosabb. a fehérjeporral csak besegíteni tudsz a dologba. mivel 55 kiló vagy, valószínüleg rohadt nehezen fogsz hízni, tehát a táplálkozásra fokozottan oda kell figyelned. Egyszerű praktikák: vegyél 150 forintért egy puffasztot rizset és fald be a suliban, otthon pedig egyél minél több fehérjét és szénhidrátot. Olvass utána miben találod ezeket.

A másik: edzés alatt hajtsd meg úgy magad, hogy remegj és hányingered legyen a végén, és akkor eléred, hogy farkaséhes legyél edzés után. Csak így van értelme az egésznek,+ mellé vegyél egy tömegnövelőt én azt ajánlom, és napi 2 adagot szedj, egyet reggel a suliban( a szendvicsek mellé...) másikat edzés után.Kemény edzéssel és sok kajával tudnál csak igazán hízni

2011. szept. 11. 13:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mostantól igyekszem betartani amiket írtál!
2011. szept. 11. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!