Kick-box edzés, az erőnlétemet hogyan tudnám javítani? Edzésen 1 óra után mikor jönnek az igazi küzdelmek, már a kezem is alig bírom tartani, nem hogy még kombináljam az ütéseket. Valaki tipp? Futás, fekvőtámasz, felülés?
állóképességre jó a futás. így több az energiád
a karodat viszont külön kell edzeni.
nem árt ha beszerzel egy súlyzót.
plusz elkezdesz húzódzkodni.
vagy néha menj le kondi terembe.
szoktam futni 3-4000 métert, igaz csak 1 szer egy héten, járok súlyzózni is 3 szor.
húzódzkodást még nem csináltam mert nem volt elég erős a karom, de legközelebb megpróbálom, köszi!
A küzdősportokhoz speciális állóképesség kell.Nem elég 3-4 km-t futni,persze az is kell(aztán egy idő után növelni),de be KELL iktatnod sprintes és intervallum-futóedzéseket is,ha mind3at csinálod,lesz eredménye.Valamint otthon,ha zsákot be tudsz szerezni,az egy kifejezetten jó opció.A konditerem jó,de ne vidd túlzásba,ha a kick-box a fontosabb.És sokat nyújts!
Ez a futás(de úgy,ahogy írtam)+konditerem kombináció teljes mértékben elég,f*sza erőnlétet lehet vele szerezni,ha jó arányban,és JÓL csinálod.
Ja,és a húzódzkodás tényleg hasznos,de hátra-karra egyaránt csináld,a hát neked még fontosabb is.
ha 3000-4000m futsz az nem sok........
gondolom nem rég kezdtél futni
futás a célokról szól.
próbáld ki hogy egyszer 2 annyit futsz.akár mennyire szenvedsz nem adod fel.
és köv héten már emelkedett a teljesítményed.
a húzódzkodás szerintem pedig alap.
még az általános iskolába is van ilyen gyakorlat.
csak mindenki elfelejti
azon ne csodálkozz és na ad fel ha csak 1 megy
előbb utóbb megy majd több is.
ha rendszeresen heti 3 xor húzódzkodsz
1 hónap alatt már 15 simán menni fog.
és meg is lepődsz mennyire jobb lesz az erőd.
A futás és fekvőtámasz az jó :) Én is így csinálom, nem méterbe mondanám, hanem kb 1 perces pihenővel. 30-40 db szoktam nyomni kb 5x6-or, persze szigorúan öklön :)
A 3-4 km az viszont nagyon kevés. Én már nem versenyzek, de így is 10-15 km-t futok majdnem mindennap. Erősítéshez: súlyzós edzés, kettlebell, birkózás, földharc - Akár egyszerre :)
köszi, probálom a 10-12 km 3-4 szor egy héten.
reggel nem tudok időben kelleni, este meg már sötét van, vagy csak lusta vagyok és ezzel magyarázom meg, de a 2 futás mindig meg van :)
Ezt edzés mellett kellett még csinálnunk:
Edzésprogram felkészülési időben! / lehetőség szerint minden nap /
- bemelegítés
- 3,5-5 km síkfutás
- 3x2 perc ugrálókötél
- 40 fekvő
- 80 hasprés
- 3,5-5 km síkfutás
- 3x2 perc ugrálókötél
- 40 fekvő
- 80 hasprés
- 3,5-5 km síkfutás
- 3x2 perc ugrálókötél
- 40 fekvő
- 80 hasprés
- levezetés, nyújtás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!