Mennyire hatásos?Mert van olyan ismerősöm akinek az a véleménye, hogy semmit nem ér és nem mozgatmeg mindenhol.Szeretnék venni egyet.
2009. ápr. 14. 14:00
1/6 anonim válasza:
Én használtam néhányszor, meg az egész család is egy darabig, de kb. fél év után kikerült a garázsba és már 3-4 éve ott porosodik. Ha futni akarsz, menj ki a zöldbe. Szerintem futópadra kár kiadni a pénzt...
2009. ápr. 14. 14:03
2/6 anonim válasza:
Ha megengedhetsz magadnak egy jó minőségű futópadot, akkor ne habozz megvenni. Tudsz rajta sétálni, erőltetetten gyalogolni, kocogni és sprintelni is. Télen, nyáron, jó és rossz időben egyaránt, és közben mehet a tévé, rádió is! Nem mozgat meg minden izmot - szerintem mindent megmozgat, amit futás közben meglehet. Nyilván futóversenyre nem ezzel kell készülni, de diétához nem tudok jobbat mint egy futópad.
2009. ápr. 14. 14:32
3/6 anonim válasza:
Nekem is van. Nagyon jó, mert akkor is rátom venni magam a mozgásra ha egyáltalán nincs kedvem. Beraktam elé egy tv-t és közben nézem a kedvenc dvd-imet ami teljesen elvonja a figyelmem. Kint a szabadban 1-2 alkalommal még jó lenne de utána unalmas lenne és fárasztó. Ráadásul télen-nyáron, nappal-éjjal amikor kedve tartja. És akár alsógatyában is kocoghatok és a környéken lévők nem néznek,h ez mi a rákért szaladgál itt.... stbstb. Ha komolyabb szinten leszel akkor meg már úgy állíthatsz programokat ahogy te akarod. a szabadban sajnos nemtudodo beállítani a dölésszögeket és azok váltakozásást.
2009. ápr. 14. 21:16
4/6 anonim válasza:
Én mindenben a természetes megoldások híve vagyok, így alapvetően az első válaszolóval értek egyet. Szerintem is más, több és komplexebb mozgás a természetben futni, mint egy futópadon. Én a természetben sose sérültem meg, a futópadon futás után viszont mindig véres lett a körmöm, a talpam. Ez az egyoldalú, monoton terheléstől lehet. Ezzel együtt nem rossz, ha egy futópad van otthon, különösen elfoglalt embereknek, mert ez mindig kéznél van, és az ilyen mozgásnak is van értelme. A kettő kiegészítheti egymást, de nálam a természeten van a hangsúly. Egyébként meg ez eléggé személyiségfüggő is. Ki hol érzi jól magát...
2009. ápr. 15. 22:31
5/6 anonim válasza:
"Szerintem is más, több és komplexebb mozgás a természetben futni, mint egy futópadon." Á-á. A természet domborzati adotságain nem tudsz változtatni max úgy ha elmész másfele futni, de akkro sem tudod úgy állítani az emelkedőket ahogy te akarod. A természetben van lejtő is ami a semmien előnnyel nem bír. Az intenzitást csak csökkenti és csak időpazarlás az a szakasz. A futópadon állíthatod a sebességed fixen magyarul mérheted a tested kompenzációit. Beállíthatod a pulzuskontrolt azaz egy megadott pulzuson tart a gép. Pont a futópadon tudsz komplexebb edzést végezni.
"Én a természetben sose sérültem meg, a futópadon futás után viszont mindig véres lett a körmöm, a talpam. Ez az egyoldalú, monoton terheléstől lehet." Ez valószínűleg a a zokni elcsúszása. Teljesen mind1,h a természetben futsz vagy a futópadon a monotonitás lehet ugyanaz. Amúgy a monotinát nem okozhat sérülést ez baromság be kell látnod. A temrészetben lehet egyenetlen a talaj kis gödrök stb. Ezáltal balesetveszélyesebb mint egy futópad. A jobb futópadokon pedig ízületvédő "szalag" van. Ami olyan mintha a fűben futnál.
2009. ápr. 15. 22:59
6/6 anonim válasza:
Kösz az előzőt. Nem volt haszontalan, de én azért maradnék a természetben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!