Hogyan tudnám rendesen megedzeni a hátamat?
Egyik BB Tv-ben volt erre egy jó taktika én azt alkalmazom és jó szokott lenni. Az a lényege, hogy ne fogj rá a rúdra vagy fogóra hüvelykujjal, hanem csak a négy ujjaddal. Képzeld el a kezedet mint egy kampót, legyen tök mozdulatlan, a súly kizárólag hátból húzd, úgy, hogy érezd, hogy a lapockáid mozognak. Olyan súllyal csináld, amiből megy 10-12 ismétlés, de szép lassan húzd le, vagy evezésnél szép szabályosan húzd hátra, és lassan engedd vissza, közben végig koncentrálj a hátizmodra.
Húzódzkodás gyakorlat kérdése, szépen fokozatosan lehet fejleszteni. Először felhúzod magad kétszer, aztán köv. héten háromszor, majd négyszer, stb.
Sajna azt a bbtvt már vagy 1000x megnéztem és mégse megy. A fogással tisztában vagyok, a súllyal is, a kampókezet értem, viszont ennek ellenére pont a lényeg nem megy: az hogy csak hátból húzzam, mert nem érzem a lapockákat.
A húzódzkodásnál is inkább az "izom érzettel" van a probláma, mert 3x8 megy belőle, csakhát sz*rt se ér, mert jócskán bicepszből meg minden más izomból megy. Arra gondoltam, hogy megpróbálok visszamenni gyereksúlyra és azzal csinálok "végtelen számú" ismétlést, ez vajon segíthet abban, hogy "ráérezzek" a hátra?
lehuzásal meg lehet erősiteni rendesen és jó kis égést el lehet vele érni, ha láttad a bb.tv-ket akkor tudod, hogy fontos nagyon a lehuzásnál is az, hogy teljesen kinyuljon az izom..
az én hát edzésem általában ilyen: lehuzás mellhez, lehuzás tarkohoz, döntöt törzsű evezés, felhuzás.. és ha még marad erőm vagy nem durantam rendesen akkor forditott fogásu lehuzás mellhez.. ha ezt csinálod és rendesen kajálsz mellé akkor nőni fog a "szárny" rendesen:)
nekem a hátat soha nem jelent problémát jól megedzeni, de sajna sérült, így most nem eddzek.
ha a bbtvből nem érted meg, akk sztem menj el 1 szemináriumra, zoli v bunny megmutatja szívesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!