Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám rendesen megedze...

Hogyan tudnám rendesen megedzeni a hátamat?

Figyelt kérdés
Másfél éve járok edzeni, de a hátamra valahogy nem tudok igazán rákoncentrálni csak nagy ritkán sikerül bedurrantani, és nem is igazán fejlődik. Csak nagyon kevés gyakorlatnál érzem az izmot pl. Evezés egykezes súlyzóval (fűrészelés), de mondjuk a kábeles evezés, vagy a nyak mögé (mellhez) húzás már egyáltalán nem megy, a húzódszokdás is csak gyengécskén. Próbálok koncentrálni arra, hogy pl. ne karból húzzam a súlyt, de valahogy nem sikerül. Kinek mi vált be?
2009. ápr. 9. 16:20
 1/10 anonim válasza:
probálj saját sullyoddal huzodzkodni evezes egyenes ruddal vagy pl.t-rudas evezést az is jo ha váltakoztatod az edzésterved.Esetleg kevesebbet csinalsz nagyobb sullyal tomegniovelesnel amugy a hatam nekem is nehezen reagall az edzesekre.Ez azert van mert a hát egy kulonállo izom ezert jol meg kell mozgatni esetleg feluzást csinálj.
2009. ápr. 9. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyik BB Tv-ben volt erre egy jó taktika én azt alkalmazom és jó szokott lenni. Az a lényege, hogy ne fogj rá a rúdra vagy fogóra hüvelykujjal, hanem csak a négy ujjaddal. Képzeld el a kezedet mint egy kampót, legyen tök mozdulatlan, a súly kizárólag hátból húzd, úgy, hogy érezd, hogy a lapockáid mozognak. Olyan súllyal csináld, amiből megy 10-12 ismétlés, de szép lassan húzd le, vagy evezésnél szép szabályosan húzd hátra, és lassan engedd vissza, közben végig koncentrálj a hátizmodra.

Húzódzkodás gyakorlat kérdése, szépen fokozatosan lehet fejleszteni. Először felhúzod magad kétszer, aztán köv. héten háromszor, majd négyszer, stb.

2009. ápr. 9. 18:08
 3/10 anonim ***** válasza:
az is volt a BBtv-ben, hogy ne húzodszkodj, csak ha már elég erős a hátad hogy rendesen csináld. Íyg sztem neked felesleges még húzódszkodni mert kizárt hogy SZABÁLYOSAN végre tudd hajtani! Menj fel nagyobb ismétlésszámra, és koncentrálj az izomra! Kampókéz, cicahát!
2009. ápr. 9. 18:16
 4/10 A kérdező kommentje:

Sajna azt a bbtvt már vagy 1000x megnéztem és mégse megy. A fogással tisztában vagyok, a súllyal is, a kampókezet értem, viszont ennek ellenére pont a lényeg nem megy: az hogy csak hátból húzzam, mert nem érzem a lapockákat.

A húzódzkodásnál is inkább az "izom érzettel" van a probláma, mert 3x8 megy belőle, csakhát sz*rt se ér, mert jócskán bicepszből meg minden más izomból megy. Arra gondoltam, hogy megpróbálok visszamenni gyereksúlyra és azzal csinálok "végtelen számú" ismétlést, ez vajon segíthet abban, hogy "ráérezzek" a hátra?

2009. ápr. 9. 18:23
 5/10 anonim ***** válasza:

lehuzásal meg lehet erősiteni rendesen és jó kis égést el lehet vele érni, ha láttad a bb.tv-ket akkor tudod, hogy fontos nagyon a lehuzásnál is az, hogy teljesen kinyuljon az izom..

az én hát edzésem általában ilyen: lehuzás mellhez, lehuzás tarkohoz, döntöt törzsű evezés, felhuzás.. és ha még marad erőm vagy nem durantam rendesen akkor forditott fogásu lehuzás mellhez.. ha ezt csinálod és rendesen kajálsz mellé akkor nőni fog a "szárny" rendesen:)

2009. ápr. 9. 18:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát ha nem megy másképp akkor tényleg gyereksúllyal tanuld újra a gyakorlatot, Bernát is 2 kilóval tanulta újra az oldalemelést :)
2009. ápr. 9. 19:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket a köv. héten kipróbálom. A kaja közel 100%-os azzal nincs hiba (szénhirát: 5.5g/tskg, 2.5g fehérje), sőt a többi izom ezdésével és az intenzitással sem, mert minden más fejlődik rendesen.
2009. ápr. 9. 19:31
 8/10 anonim ***** válasza:

nekem a hátat soha nem jelent problémát jól megedzeni, de sajna sérült, így most nem eddzek.

ha a bbtvből nem érted meg, akk sztem menj el 1 szemináriumra, zoli v bunny megmutatja szívesen

2009. ápr. 11. 11:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Széles lehúzásnál, meg evezésnél is gurtnit használok mert a használt súlyokhoz nem elég erős a fogásom, így jobban oda tudok koncentrálni csak a hátamra.
2009. ápr. 11. 13:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma jött el a hátedzés már alig vártam, végre sikerült részben a dolog. Elkedztem érezni a rudas evezést és a lehúzásokat is. A lehúzásoknál a lassú negatív szakasz jött be, az evezésnél eddig fordított fogással csináltam és átfogtam a rudat, most viszont normál fogással és nem fogtam át, jobban előre dőltem és a combom mellett húztam, hát megéreztem rendesen :))
2009. ápr. 15. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!