Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megrepedt a bütyköm. A kézfeje...

Megrepedt a bütyköm. A kézfejemen a nagyujjam bütyökje valószínűleg megrepedt, már egy éve szúr ha ütök vele. Sok tanácsot hallottam, miként csillapíthatnám a fájdalmat. Szerintetek mit tegyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van, aki azt mondta, üssek vele minél többet, minden nap. Ezzel idegtelenítvén a megrepedt bütykömet és így nem fogom érezni egy idő után a fájdalmat.

A másik lehetőség a pihentetés. Egyáltalán nem használnám ütésre azt a kezemet, amelyiken a sérült bütyök van.

Szerintetek mit tegyek, hogyan gyógyulhat meg?

2011. júl. 6. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Nézesd meg orvossal. Ha valóban meg van repedve, akkor meg kell várni, míg összeforr, pihentetni kell.

Valószínűleg a porccal van inkább gond. Nekem hónapokig fájt a bütykömnél az ízület, minden ütés hatalmas fájdalommal járt, még mozgott is pár darabka. :D

Én úgy szüntettem meg, hogy bandázs+kesztyű kombót használtam minden edzésen, vagy tenyérrel ütöttem, mint a b.zik. :D De kérdezd meg az orvost, nyilván ezzel is lehet valamit csinálni.

2011. júl. 6. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:

miért ütsz ököllel?

általában mókás és játékos küzdősportolók (esetleg fura nemi identitású egyének /az első HSZ-re reagálva/) ütnek ököllel. mióta világ a világ, aki az erőszakot alkalmazni akarta, az tenyérrel ütött, mert úgy lehet csak igazán pusztítani..

2011. júl. 7. 09:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Aczél: Az első válaszoló vagyok. Természetesen lehet tenyérrel jó dolgokat csinálni, de az én pofonjaim nem voltak azok. Nem b.zi, aki tenyérrel üt, de az én ütéseim eléggé olyanok voltak. :D

Amúgy miért nem lehet ököllel pusztítást végezni? Nyilván más hatásfokú az ökölvívás, és egy évtizedek óta űzött harcművészet, de azért egy bokszolót sem kell lebecsülni.

2011. júl. 7. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:

ez a hozzáállás már tetszik! köszönöm a válaszod.

az ököl és a csukló valamilyen szinten sérülékeny marad, persze meg lehet erősíteni mindkettőt hosszú edzés alatt, de a csukló visszahajolhat ütés közben, és hiába edzett az öklöd, valljuk be egy hosszabb gyakorlás után azért már jelentősen tud fájni, ha már sok ütésedet megfogták alkarra, csonttal. egyébként én is túlzóan írtam fentebb :) persze hogy lehet vele zúzni, meg sokszor jó az a pár centi plusz is az ütésbe, nem beszélve arról hogy az ököl (porcok) keménysége is jól használható.

2011. júl. 7. 13:49
 5/8 A kérdező kommentje:
mondjuk a kérdésre egyikőtök se adott semmilyen választ, nagyon elvesztünk az öklös és a csuklós vitájában:D egyébként az öklös mellett vagyok, sokkal nagyobbat lehet ököllel csapni, mint csuklóval
2011. júl. 8. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:

tenyér, nem csukló.

pihentesd. pár hónap és rosszabb lesz mint újkorában, de legalább nem fog fájni.

2011. júl. 8. 13:07
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ!
2011. júl. 8. 21:53
 8/8 anonim válasza:
Hallod nekem is ez a bajom de már egy 3-4 honapja pihentettem szerintem letört egy darab belöle mert mellé ütöttem azt bele vertem a betonba látni is lehet látványosan hogy el van torzulva meg kicsivel naggyob mint a másik orvos aszonta hogy kenjem de nem használt szerintettek??
2014. márc. 1. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!