Edzéshez kérnék segítséget?
28/155/48, nő vagyok, elsődleges célom némi izomépítés lenne (ha közben lemegy egy kis zsír, akkor se sírom el magam :)).
Főleg itthon szeretnék edzeni, elsősorban tárcsás kézisúllyal. Mivel izmot szeretnék felszedni, 4 kg-osra raktam össze a súlyzót.
Első szettre (tehát pihenten) bicepszre 20, fej fölé emelés 17-20, előre emelés 8-9, oldalra emelés max 1, tricepszre 25, súllyal guggolás 30-35 ismétlés, úgy számolva, hogy addig csinálom, amíg fizikailag kifut az erő az adott izomból és majdnem eldobom a súlyt.
A jelenlegi erőnlétemhez milyen súlyt/ismétlésszámot/szett mennyiséget javasolnátok?
B kérdés - a fenékgyakorlatokkal bajban vagyok, mert nem tudtam olyat kitalálni, amihez fel tudom használni a kézisúlyt, a "sima" hátra lábemelgetést viszont nem érzem nehéznek, kb 70 ismétlés után meguntam és abbahagytam, mert egyáltalán nem voltam még fáradt tőle.
mark86
nem olvastam csak a végét,láb,fenék: guggolás,kitörés! :)
mark86
valamit rosszul csinálsz...
fogj súlyt közben.
A súlyt nem tudod lejjebb venni úgy, hogy tudj oldalemelést csinálni?
Ismétlésszámnak én 8-20 ig mondanám, ha már valalmiből 20 at tudsz, akkor lehet följebb vinni a súlyt.
Piramisban lenne a legjobb 4 száriával.
Piramis? Az micsoda?
De, mivel tárcsás súlyzó, le tudom venni kisebbre, kb a felével (2 kg) már tudok oldalemelést csinálni (ami idegesít is, mert 1-2 éve még 3 kilóval is vígan ment...grrr.
A többi testrészre annyi ismétlést csináljak 4 kilóval, amennyit bírok? 2-3 szett elég?
Hosszú kihagyás után most állnék neki megint, ma csak felmértem, hogy mennyit bírok jelenleg, abból születtek a fenti adatok (hozzáteszem, hogy eléggé fel is kávéztam magam előtte...)
A vállizmom épült le nagyon, mert az előre emelés is csak lila fejjel ment, nagyon erőltetve préseltem ki magamból 8-9 ismétlést. Érdekes, hogy a jobb vállam jelentősen erősebb, mint a bal, azzal kevesebbet szenvedtem.
Hátsó vállizommal (előre dőlve, enyhén hajlított karral hátrafelé emelés) van a legnagyobb gond, két fél literes ásványvízzel épphogy ment 1-2 emelés...
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy ha nem török versenyzői babérokra, akkor mennyire szigorú diétát tartsak? Alapvetően egészségesen étkezem, a nyers élelmiszerek előnyt élveznek. Fehérjét talán nem viszek be eleget, de most emelnék rajta. Az én paramétereimhez mennyi fehérje lenne szükséges egy nap grammban/ételtípusban kifejezve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!