13 éves vagyok 73kg milyen súlygyakorlatokat végezhetek úgy hogy ne ártsak magamnak?
mark86
fekvőtámasz,húzódzkodás,tolódzkodás,guggolás,kitörés,hasprés,lábemelés!
mark86
amit mondtam azt nyugodtan csinálhatja,semmi baja nem lesz!
azokat ne csinald!!Azokat csinald amit az elso irt!!
Pl. 1.nap dontsd el,hogy melyikkel szeretned kezdeni. pl. fekvotamaszt csinalsz annyit, amennyit birsz (ez egyentol fuggo).pl 10-et.
a kovetkezo nap megprobalsz csinalni 14-et vagy egy kicsivel tobbet mint az azelotti nap es igy haladsz felfele.
Ha mar konnyen megy ,akkor csinald ugy, hogy egy hatizsakba teszel sulyokat(akarmit...meg krumplit is lehet mind1) es ugy is haladsz felfele.
ezt csinald heti 3x...hetfo szerda pentek (ezek nem farasztanak le hiszem meg 10 perc sincs,csak ezzel kezded el magad szoktatni az edzeshez)
a kimaradt napokban (kedd csutortok es hetvege) probalj olyan edzest vegezni, amely nem egyfajta izmot,hanem az egesz testedet megmozgatja pl futas-seta , bicikli,uszas stb.(ettol fogsz fogyni,zsirt egetni) a gyurastol csak a pluszsuly alatt levo izmok erosodnek,de a zsir nem megy le)
Vedd meg/töltsd le a fegyencedzés című könyvet és kezd a könnyebb gyakorlatokkal, majd folytasd a nehezebbekkel és ha jól csinálod akkor előbb-utóbb igencsak jó erőben leszel.
Végülis nem tudom mit értesz a súlygyakorlat alatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!