Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen futócipőt és milyen...

Milyen futócipőt és milyen szögescipőt vegyek? (Ár: 15000- 20000 fölé ne menjen egyik se)

Figyelt kérdés
Most kezdtem el futni edzésszerűen. Eddig elég volt az egyszerű cipő is, de mivel komolyan akarom csinálni lassan be kell szerezni egy futó és egy szögescipőt. Tanács/ tapasztalat?
2011. máj. 29. 12:51
 1/2 WBTBWB ***** válasza:

A szögescipőt mire szeretnéd használni? Csak azért kérdezem, mert ha nem egyesületben versenyszerűen űzöd a futást, akkor szerintem teljesen fölösleges. Szögest csak atlétikapályára és csak igazolt/profi versenyzők használják. Én is futok már egy jó ideje, pályára is szoktam járni, mivel a résztávos edzéseket ott lehet a legjobban végrehajtani, de a normál futócipőmben szoktam ott is edzeni.

A rendes cipőről pedig: ne így állj hozzá, hogy mennyibe kerüljön. Mindenképp futóboltban vedd meg (én a Spuri Futóboltot ajánlanám, Pesten és Győrben is van üzletük, és profi futók az eladók). Próbálj meg legalább 4-5 cipőt, hogy melyik a legkényelmesebb, kicsit fuss is bennük, és amelyikre úgy érzed, hogy a legjobb, azt vedd meg. Ne az ár számítson, mert akkor inkább megveszi az ember az olcsóbb cipőt, annak ellenére, hogy a drágább kényelmesebb. Na ezt nem szabad, mert ha nem a legkényelmesebb cipőt választod ki, olyan sérüléseket szerezhetsz, amelyek az egész futókarrieredet befejezhetik.

Egy hasznos olvasmány: [link]

Azt a pénzt, amit esetleg nem fektetnél szögescipőbe, tedd félre valahova, és majd ha jól megy már a futás, de úgy tényleg érzed magadban az erőt, és a teljesítményt, esetleg elértél már komolyabb eredményeket 1-2 versenyen, akkor javaslom egy versenycipő beszerzését. Nekem is van és hidd el, nagyon hasznos dolog. :)

Remélem segítettem, és a szögescipőről nem lebeszélni akarlak, csak szerintem fölösleges. De te tudod, mire van szükséged.

2011. máj. 29. 22:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépem a részletes és hasznos infót. Hát a szögescipőt a salakhoz gondoltam mert Sportiskolába járok futó edzésre és láttam hogy a többieknek van és váltogatják a rendes futócipőt és azt attól függően hogy mit mond az edző. De akkor majd megkérdezem tőle is hogy kötelező-e venni... Köszönöm.
2011. máj. 30. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!