Milyen futócipőt és milyen szögescipőt vegyek? (Ár: 15000- 20000 fölé ne menjen egyik se)
A szögescipőt mire szeretnéd használni? Csak azért kérdezem, mert ha nem egyesületben versenyszerűen űzöd a futást, akkor szerintem teljesen fölösleges. Szögest csak atlétikapályára és csak igazolt/profi versenyzők használják. Én is futok már egy jó ideje, pályára is szoktam járni, mivel a résztávos edzéseket ott lehet a legjobban végrehajtani, de a normál futócipőmben szoktam ott is edzeni.
A rendes cipőről pedig: ne így állj hozzá, hogy mennyibe kerüljön. Mindenképp futóboltban vedd meg (én a Spuri Futóboltot ajánlanám, Pesten és Győrben is van üzletük, és profi futók az eladók). Próbálj meg legalább 4-5 cipőt, hogy melyik a legkényelmesebb, kicsit fuss is bennük, és amelyikre úgy érzed, hogy a legjobb, azt vedd meg. Ne az ár számítson, mert akkor inkább megveszi az ember az olcsóbb cipőt, annak ellenére, hogy a drágább kényelmesebb. Na ezt nem szabad, mert ha nem a legkényelmesebb cipőt választod ki, olyan sérüléseket szerezhetsz, amelyek az egész futókarrieredet befejezhetik.
Egy hasznos olvasmány: [link]
Azt a pénzt, amit esetleg nem fektetnél szögescipőbe, tedd félre valahova, és majd ha jól megy már a futás, de úgy tényleg érzed magadban az erőt, és a teljesítményt, esetleg elértél már komolyabb eredményeket 1-2 versenyen, akkor javaslom egy versenycipő beszerzését. Nekem is van és hidd el, nagyon hasznos dolog. :)
Remélem segítettem, és a szögescipőről nem lebeszélni akarlak, csak szerintem fölösleges. De te tudod, mire van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!