Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Thai boxról? Miért lett...

Lee12 kérdése:

Thai boxról? Miért lett ennyire divatsport a thai box (kick box is)?

Figyelt kérdés

Jártam mindkettőre de kb egyikse ér valami sokat mert a kéztechnika elég gyenge és a lábtechnika se valami kiemelkedő inkább boxra járok mert ott meglehet tanulni rendesen ütni azt pár év múlva elkezdek taekwandozni Miért veri mindenki magát arra hogy a thaibox milyen kemény??? meg alapból mi a szarért nem lehet inkább több box meg karate egyesület...ezek legalább régebben itt vannak Mo-on

várom a komikat

2011. máj. 14. 17:13
1 2
 11/16 djzeyon ***** válasza:
70%
Hát én azért az utcán sem félek...:D
2011. jún. 16. 11:50
 12/16 anonim válasza:
40%
Sziasztok. Látom itt a sok problémát a fikázást, hogy a Muay Thai és Kick-box, Thai boksz milyen szar és vicc. Először is elmondanám nektek, hogy aki ilyet ír az kb fedett pályás ki néz magasabbra sportoló! A másik, hogy ezekből és a technikai részén is látszik milyen buták vagytok és tanulatlanok. Egyik stílussal se vagytok tisztában… Muay thai, Thai boksz, Kick box, MMA, TaekWonDo, WingTsun és stb… Mi mire készít fel? Tán az utcán el lettetek verve, hogy erről írtok? Hehe. Kb. Az meg, hogy fikáztok más sportágat az szánalmas és tiszteletlen! Vagy el verted abba a sport ágba a legjobbat, hogy ilyet írsz? Semmit nem tudtok az a baj… És ebből az üzenetekből le jön az is, hogy értéketek egyenlő a nullával. Tisztelet a kivételnek.
2011. szept. 9. 10:31
 13/16 anonim válasza:
Tökmindegy általában először leállnak magyarázni meg fenyegetnek.. Egy nagyképű gyereknek azért csavartam meg egy picikét a kezét mert dumált és nem jártam addig sehova.. Azután nemis magyarázott...
2013. júl. 26. 22:55
 14/16 anonim válasza:
100%
Úristen... Hány évesek vagytok? Azért azt megnézem, ha odamegy egy képzett thai boxoló Bárkihez az utcán és egy jól irányzott, teljes gőz rúgással telerúgja valaki fejét, az mekkorát nyekken, mert tuti nem áll fel onnan... Ne beszéljetek már úgy erről, mintha az utcán mindenki boxoló, meg mma harcos lenne... :DDDD Ez közel sem így van. Mindenkinek akkora pofája van mostanában, de nagyon kevés az igazán képzett harcos... Ennyi.
2014. júl. 30. 13:59
 15/16 anonim válasza:
90%
ENnyi erővel vitatkozzatok azon, hogy ki zoralabb, Batman, vagy Vasember? Vagy Hulk és Superman? :DDDDD
2014. júl. 30. 14:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmi probléma nincsen a thai boksszal. Az, hogy utcára melyik a jobb, az teljesen mindegy. Egy adott sportág színvonala az én álláspontom szerint leginkább az edzők oktatási filozófiáján múlik. Magyarországon a thai boksszal pont ez a probléma; nagyon sok az olyan edző, aki csak ütni, rúgni, könyökölni és térdelni tanítja meg a tanoncot, de gondolkodni, taktikázni, csibészkedni már nem oktatják. Megnéztem pár magyar thai boksz versenyt, az egész arról szólt, hogy ész nélkül bombázták egymást, védekezni nem tudtak, a meccs végére kb. mindkét versenyző "nyomorék" lett. Ennek semmi értelme sincsen. Nem véletlenül nem nyerünk semmilyen nemzetközi versenyen. Az oroszoknál, hollandoknál, és szerintem a franciáknál is sokkal színvonalasabban csinálják ezt a sportágat, igaz, sokkal értelmesebbek az edzők is.

Azzal sem értek egyet, hogy a ringben maga a stílus verhetetlen... Minden stílus verhetetlen, ki hallott már olyanról, hogy megvertek egy stílust? :D :D :D

Viccet félretéve, én általában úgy láttam, hogy a francia bokszolók az esetek 90%-ában oktatnak a ringben rendesen, a thai bokszolókat is elég szépen le szokták iskolázni. Egyébként a thai bokszot is lehetne úgy oktatni, hogy innovatívabb, okosabb stílust tudjál elsajátítani.

A másik nagy bajom az itthoni thai boksszal, hogy olyanokat is beküldenek a ringbe, akik féléve űzik a sportágat... Ne vicceljünk már, félév alatt NEM LEHET elsajátítani semmilyen küzdősportban azt a mozgáskultúrát, hogy versenyezzen valaki! Félév alatt nem lehet megtanulni ütni, rúgni, kombinációkat végrehajtani!!!

Én egyébként egy évtizeden keresztül bokszoltam, jelenleg francia bokszolok, de csak hobbi szinten (egy jó ideje).

2015. ápr. 26. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!