Jumbo vagy Volumass?
5 hónapig jártam kondizni, most nem voltam 3 hétig az érettségi miatt, de szinte semmit sem fejlődtem ezalatt az időszak alatt ezért úgy döntöttem veszek valamit. Ezt a kettőt javasolták többen is ezért inkább tőletek kérdezem, hogy melyik lenne jobb és miért?
Előre is köszi a válaszokat.
GreenTea
Rendbe van a kajálásod? Mert anélkül ne várj semmiféle fejlődést!
5 hónap alatt fejlődnöd kellett volna..
De ha tényleg nem fejlődtél az azt jelenti hogy nincs rendbe az étrended és ezen a tömegnövelők sem fognak segíteni. Ezek is csak kiegészítők, ha nincs rendben a kajád akkor ezekkel sem érsz sokat.
Ha extra hízékony vagy akkor inkább 100% whey protein-t ajánlanák, ha meg nehezen hízol akkor jumbo-t.
A volumass is nagyon jó, ha azt veszek akkor abból egyél napi 2 adagot és rakd rendbe a kajádat.
Napi 2g fehérje/ testsúly kg és napi 5g szénhidrát/ testsúly kg
189 cm vagyok és 82 kg. Az étrenddel kapcsolatban lehet igazatok van, mert nem mindig tartottam be úgy ahogyan kellett volna. De egyébként is elég nehezen hízok az a baj.
Köszi az eddigi válaszokat. Jöhetnek még.
Én vagyok az utolsó válaszoló.
Ha nehezen hízol akkor mehet a Jumbo.
Minden nap kell szedned, az adagok természetesen az étrendedtől függnek.
Hogy ha van pénzed, akkor szerintem vehetnél még mellé egy 100% whey protein-t is. Azért lenne jó mellé még a fehérje is, mert pl én se tudok minden nap annyi fehérjét bevinni, mint amennyit kellene és ilyenkor jól jön ez is :)
A fehérjéből pl nekem elég napi 1 adag (30g) és így egy doboz több mint 70 napig bírja.
Remélem tudtam segíteni :)
Az utolsó válaszolónak üzenem hogy azzal túl sokat nem ér.
Persze a normális étkezés a legfontosabb az edzésben, de ez a kis plussz jól jön az edzéshez.
Az első mondatodban azt mondod, hogy a normális evés nem sokat ér, a másodikban meg, hogy az a legfontosabb......
:D
Szerintem ha valaki igenis normálisan kajázik, annak nincs szüksége kiegészítőkre. (persze nem a profi testépítésre gondolok)
Nem egy, nem kettő olyan ismerősöm van aki még sosem evett ilyen kiegészítőket, és enyhén szólva nem kis darabok..(természetesen nem kövérek...) Lehet, hogy kiegészítők nélkül 3-szor olyan lassan lettek ekkorák, de annak legalább van is értelme. :D Sokkal tartósabb izomzatuk van, és kb 5-ször annyi súllyal dolgoznak mint a 3 hónap alatt ugyan akkorára pumpált izomlegények. :D
Én kb 3-4 éve edzek, kiegészítők nélkül, nem vagyok izomkolosszus azt nem tagadom, de a nálam kétszer akkora "tápos" haverjaim agyát szoktam húzni, hogy gáz, hogy azzal a súllyal fuldokolnak amivel én csak bemelegítek. :D
Arról már nem is beszélek, hogy hányszor hallottam már panaszkodni őket, hogy amikor elfogyott a kiegészítőjük, akkor visszafogytak szinte teljesen és erőben is nagyon visszaestek...erre szokás mondani, hogy ami könnyen jön, könnyen megy... ;) És nagyon sokan így is járnak, akik 2 hónap alatt akarnak "kigyúrt állatok" lenni.
szóval én még mindig azt mondom, hogy jobban járna a kérdező ha megpróbálna kialakítani egy értelmes étrendet. :))
persze nekem teljesen mindegy :D ez csak az én véleményem :)))
Minden jót nektek! :)
Igen, az egyik legfontosabb dolog az edzésben az étrend.
Megfelelő étrend nélkül nem ér semmit az edzés, de ha a konditerembe is csak lazsálunk, vagy ha elcsaljuk az ismétlés számokat azzal sem érünk sokat..
A tömegnöveléshez ez szükséges: napi 2g fehérje/ testsúly kg és napi 5g szénhidrát/ testsúly kg
Ha ezt sikerül kajából bevinni akkor nem szükséges a tápanyag kiegészítő. Ha nem sikerül bevinni akkor olyant kell venni, amiből keveset tudsz bevinni. Ha fehérjéből akkor fehérjét kell venni, ha szénhidrátból akkor tömegnövelőt.
Ezektől ugyan olyan izmod lesz, mint ha nem szednél semmit, ezek csak tápanyag kiegészítők! Sokan keverik ezeket a steroidokkal.
De a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz.
Edzés mellé lehet még creatine-t szedni, ez egy kis plusszt jelent a szervezetnek (pl nehezebben fáradsz el, többet tudsz kinyomni, mint amúgy..)
De ez sem számít steroidnak, mivel a creatine amúgy is megtalálható mindenkinek a szervezetében, ez is csak egy kis plussz. Ha a kreatinozást abbahagyjuk, akkor egy kicsit le ereszthetünk, mivel ezt a plusszt elvesszük a szervezettől.
De nekem az a véleményem h nyugodtan szedheted ezeket a kiegészítőket, semmi bajod nem lesz tőle, maximum meg izmosodsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!