Valakinek pár hasznos ötlete? Mi lenne a teendőm? 24/N
A 30 legnagyobb hazugság a testépítésben
A Muscle Media Magazin 2000. / Október/November számából
16. Ha napi több száz felülést csinálsz, akkor hamarosan sziklakemény, bordázott hasizommal büszkélkedhetsz.
Nincs olyan, hogy „helyi zsírégetés”. A napi több száz felüléstől kemény és feszes lesz a hasizmod, azonban semmit sem fog érni látványilag, ha zsírréteg fedi. A közelítő és távolító mozdulatok fiszesítek a nők combját, azonban semmit sem érnek az ott lerakódott zsírréteggel, amit amúgy hibásan cellulitisnek neveznek. Semmi más nem fogja eltávolítani a zsírt, csak a finoman megkomponált étrendi stratégia. Más szóval, több kalóriát kell égetni, mint amennyit beviszünk a táplálkozás során.
Szóval diétázz.
Elkezdheted edzeni a hasadat, azzal kárt nem csinálsz. Viszont ha van rajtad felesleg, akkor nem fog úgy látszani.
A diétával, futással, úszással, biciklizéssel tudod ezt megszüntetni, de mindenképpen a több elégetett kalória/bevitt kalória eredményezi a fogyást. A kardió, aerob edzések csak a folyamatot segítik, akárcsak a zsírégető szerek.
A száz kilós gyúrósok is diétáznak, amikor már nem akarják tovább növelni a tömegüket.
Hasra én ezt alkalmazom:
1. Hasprés (5 kg-s tárcsával, ezt kiválthatod valami mással, vagy símán, tárcsa nélkül.)
2. Box - ez tulajdonképpen a hasprés továbbfejlesztése. Amikor felemelted a felsőtested, kettőt ütsz a levegőbe, jó magasra. A lényeg, hogy két részletben fújd ki a levegőt, az ütések közben.
3. Törzsfordításos felülés.
4. Lábemelés.
Ha valami érdekel még, nyugodtan kérdezz.
Én mindegyikből 30 db-ot csinálok, ha megy, akkor csinálhatod Te is úgy.
Egyébként azt ajánlom, hogy kezdésnek mindegyikből 20-30 db, később lehet növelni az ismétlésszámot. Gyakorlatok között a szünet legyen mondjuk 30-90 mp.
Minden nap edzheted a hasad, de néha azért tarts egy szünnapot.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!