Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen futóedzést ajánlotok?

Milyen futóedzést ajánlotok?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. Rendszeresen szoktam mozogni, de semmi versenyszerű, általában csak kondizom vagy biciklizem, ilyesmik.

Szeretnék javítani az állóképességemen, hogy jobb formában legyek. A futásra gondoltam.

Egy gyerekkori betegségem miatt 1 tüdőm van. Szal ezért is szeretnék fejlődni, meg régebb nem sokat sportoltam, csak az utóbbi 1-2 évben kezdtem el. Futottam már, de elég rendszertelenül és csak így magamtól. Nem estem még össze és elvileg semmi baja nincs a szivemnek, csak annyi, hogy előbb elfáradok, mint egy egészséges ember.

Milyen edzéstervet ajánlotok? És milyen pulzustartományban? Van pulzusmérőm és úgy vettem észre, elég hamar felmegy, de lehet amiatt is, mert nem találtam még meg a saját tempóm.

2011. ápr. 2. 21:38
 1/3 anonim válasza:
Először is ami fontos: figyelj a légzésre, az elején vegyél föl egy tempót amit végig tudsz tartani, futás közben emeld a térded és a végén próbáld nyújtani a lépést. legyen levezetés, egykis nyújtás vagy lerázod karod lábad. remélem segítettem!
2011. ápr. 3. 20:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Szigoruan a fokozatossag elve alapjan. En azt javaslom, hogy kezdd el valahol. De inkabb alul, mint felul, es a tested visszajelzesei alapjan emelj(vagy csokkents) a pulzuson.

[link]

Nehez konkret pulzusszamot mondani, mert nem ismerjuk, hogy mire hogyan reagalsz?

2011. ápr. 7. 13:49
 3/3 Neji ***** válasza:
"Szeretnék javítani az állóképességemen"-----> Ugrálókötelezést javaslok
2011. ápr. 7. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!