Nunchuku méreteire lennék kíváncsi. Van valakinek, meg tudja mérni?
- lánc hossza
- "bot" hossza ill. annak átmérője (milyen vastag)
Köszönöm.
Helló!
Kár volt hozzászólnod.
Eleve kár volt föltenned ezt a kérdést. Most komolyan, mennyibe kerül beírni a google-ba hogy nunchaku és rákattintani?
De tessék, csak hogy megnyugodjon az a lusta kicsi lelked:
'A nunchaku, akárcsak a sai, szintén az okinawaiak és a kínaiak egyik sajátos fegyvere. A karate és a kobudo használja a legtöbbet. A fegyver őse egy cséphadaróhoz hasonlító mezőgazdasági eszköz. Védekező-támadó fegyver, különösen nagyot lehet vele csapni, de használható szúrásra, folytásra és feszítésre is. Eredetileg két 20-30 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű dísztelen, kör, hatszög vagy nyolcszög keresztmetszetű keményfából készült, amelyek az egyik végüknél egy rövid kötéllel voltak összeerősítve. Később számos változata készült: szépen díszített, kötél helyett lánccal összeerősített rudakkal, fa helyett fém vagy műanyag rudakkal, csúszásgátló bemetszésekkel, bütykös rudakkal, újabban teleszkópos rudakkal, de kapható egyetlen bottá összecsúsztatható változata és csapágyas kapcsolódási ponttal készített kivitelű is.'
from: fudoshindojo.hu
Tessék, kb 2 percembe se került előkaparni
Szia!
Tegnap nem úgy gondoltam, amit írtam. Ne haragudj, csak mint lelkes fórumolvasó témánként több ezerszer olvasom a "google a barátod" feliratot. Közben én is megtaláltam a pontos méretet. Másnak esetleg szüksége lehet rá:
Lánc mérete mint a kéztő szélessége, a bot pedig mint az alkar hossza.
Kellemes napot. Szia, és köszi az infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!